Wrist Splints vs håndled-hånd-finger Orthotics

Wrist Splints vs håndled-hånd-finger Orthotics

Håndled, hånd- og fingerskader kræver ofte en hvileperiode i helingsprocessen. Splinter bruges til at immobilisere skadede ledd for at forhindre bevægelse og reducere smerte. Forskellige typer af splinter bruges også til at forbedre bevægelsen af ​​stive led. Disse enheder er kategoriseret baseret på leddene understøttes i spalten: håndledsspidser eller hånd-hånd-finger-ortotik. Der er mange typer splinter i hver kategori.

Splinter falder i fire kategorier: statisk, dynamisk, seriel statisk og statisk progressiv. Statiske splinter holder håndleddet, hånd og finger i en position. Disse splinter bruges almindeligt til at hvile det skadede område eller yde ekstern støtte til svage muskler. Splinter er typisk lavet af en specialiseret erhvervsmæssig eller fysisk terapeut.

Dynamiske splinter bruges til at strække stramme led. De er normalt håndleds-ortoser med gummibånd eller fjederspoler, der giver strækningen. Dynamiske splinter anvender en strækning hele tiden de er slidt. Hvis samlingen bevæger sig, fortsætter strækningen i den nye position. Disse splinter bruges til at strække stramme fingre for at adressere stivhed efter fingerkirurgi. De bæres i en bestemt mængde tid, som varierer og typisk varierer fra 15 minutter til flere timer ad gangen.

Serielle statiske splinter er specialstøbt med hånd og fingre i en strakt position. For eksempel, hvis fingerens midterknok sidder fast i en bøjet position, støbes spalten, mens terapeuten forsigtigt strækker samlingen i en lige position. Disse splinter bliver omfordelt, da fingeren bliver rettere, normalt hvert par dage. Håndled og håndled-fingerspidser falder typisk ikke i denne kategori.

Statiske progressive splinter har et design svarende til dynamiske splinter. En strækning påføres en bestemt ledd og ansøges i en tidsperiode, der er specificeret af behandlende sundhedsudbyder. Statiske progressive splinter anvender tryk i en enkelt position. Samlingen sættes i en strakt stilling og forlades der for en bestemt tid. Fugen strækkes lidt længere hver gang spalten anvendes. Disse splinter anvender mindre tryk end dynamiske splinter, men anvendes til samme formål for at gøre en stiv led mere fleksibel.

Håndledsspidser

Håndledsspidser holder håndleddet i en bestemt stilling efter en skade, der typisk dækker halvdelen af ​​underarmens længde, der slutter i håndfladen. Fingrene står fri for at tillade nogen funktion. Håndledsspidser bæres ofte for at understøtte et brudt håndled, efter at støbningen er fjernet, eller at hvile håndledssænder med tendinitis. De bruges også til at støtte arthritic ledd for at mindske smerten og holde dem i stand til at forbedre funktionen.

Statiske og statiske progressive håndledsspidser bruges nogle gange til at lindre håndledsstivhed og øge frem og tilbage bøjning af leddet. Disse splinter bæres i en bestemt tid - ofte flere timer hver dag - for at strække stramme strukturer. De kan være nødvendige i flere måneder. Håndledsstivhed er almindelig efter en brud, fordi samlingen strammer, mens håndleddet er i kast.

Håndleds-ortoser

Håndleds-ortoser eller WHFO'er bruges typisk til at behandle skader, der specifikt involverer fingrene. Håndleddet og hånden er også immobiliseret af to grunde: Spalten er fastgjort med stropper rundt om hånden og håndleddet; og sener, der bevæger fingrene, drives af muskler i underarmen. Healing finger sener kan ikke helt hvile, medmindre håndledet holdes i en position, ofte i flere uger.

Statiske WHFO'er er lavet af en terapeut for at forhindre bevægelse efter senen reparation eller en brud. Disse splinter bæres i en bestemt mængde tid, typisk fire til seks uger. Afhængig af skaden kan spalten fjernes for at rense huden og udføre specifikke øvelser.

Statiske progressive WHFO'er bruges ofte til at forbedre bøjningen af ​​de store knogler i hånden. Disse led er ofte stive efter en håndbrud. Fingersløkker fastgøres af snor, og fingrene trækkes ned i en strakt position og holdes på plads med fastgørelsesremme. Lavtemperaturtermoplastisk materiale anvendes og remoldes for at opretholde en strækning, da fingeren bliver mere fleksibel.

Dynamiske WHFO'er bruges ofte til at rette fingrene i skader, der påvirker extensor sener. Håndleds- og håndkomponenten på spalten er fastgjort på plads, og metalbeslag med fingerslanger bruges til at holde fingrene lige. Denne type skinne giver patienten mulighed for at bøje fingrene og løfter dem derefter tilbage i en lige stilling.

Overvejelser

Splinter bruges ofte på kort sigt efter en skade eller operation, typisk en til to måneder. Disse anordninger kan bruges til at forhindre bevægelse som strukturer helbreder eller strækker stramme muskler efter helingsprocessen er afsluttet. Splinter bruges også langvarigt til kroniske tilstande som gigt for at mindske smerten med de daglige aktiviteter. Splinter, der ikke passer passende, kan forårsage hudbrud eller yderligere skade på helbredende strukturer. Søg lægehjælp, hvis røde mærker forbliver på din hud i mere end 10 til 15 minutter, efter at spalten er fjernet, hvis dine fingre vælter eller falder eller hvis din smerte øges.

Del:
Kommentarer