Wimbledon Tennis Regler

Wimbledon Tennis Regler

Siden 1877 har Wimbledon været den førende professionelle tennisturnering. Holdt på All England Croquet og Lawn Tennis Club, Wimbledon er den eneste store tennisturnering, der spilles på græs. Ligesom enhver tennisturnering overholder Wimbledon de officielle regler, der er aftalt af International Tennis Federation (ITF), Association of Tennis Professionals (ATP), Women's Tennis Association (WTA) og Grand Slam-udvalget, men også håndhæver nogle af sine egne regler, der er unikke for turneringen.

Dress code

Wimbledon fastholder en streng kjolekode, der kræver, at spillerne klæder sig næsten helt i hvidt (bortset fra logoer, trim og visse tilbehør som håndled og hovedbånd). Selvom der er noget smag med stil, som Rafael Nadals varemærke piratbukser og cutoff-skjorte, som han bar på, da han vandt sin første Wimbledon i 2008, indeholder traditionelle tøj til mandlige spillere på Wimbledon hvidfarvede skjorter og hvide buksebukser. På kvindernes side har spillerne altid brugt kreativitet i at konfigurere deres hvidhvede klædeskab, fra nederdele og shorts til professionelt designede tennisklær med unikke detaljer.

Hviledag

Den midterste søndag i Wimbledon er blevet udpeget som hviledag. Mens alle fire majorer løber over en periode på næsten to uger, er Wimbledon unik, idet alle spillere får mulighed for at komme på midten søndag undtagen under ekstreme omstændigheder, især vejret, der kan forsinke tidligt runde spil og tvinge bestemte kampe at blive spillet på midten søndag. Spillere genoptager leg på mandag, som ofte er omtalt som "Magic Monday", med spillerne i deres fjerde runde kampe.

Femte Set Tiebreaker

Wimbledon overholder en "no fifth set tiebreak" regel, der tillader spillere at fortsætte med at holde på tjene i stedet for at gå til en tiebreaker på 6-6 i det femte sæt. Denne regel er ikke enestående for Wimbledon og udnyttes af alle de store turneringer med undtagelse af US Open. Selvom reglen generelt ikke er et problem, sluttede den episke første runde kamp under Wimbledon 2010 mellem amerikanske John Isner og den franske spiller Nicholas Mahut til en score på 70-68 i det femte sæt, der blev den længste tennismatch i historien, nogle kritikere opfordrer til en ændring af de regler, der ville tillade en tiebreaker i det femte sæt på wimbledon.

Del:
Kommentarer