Walking sko til kvinder med højbuer

Walking sko til kvinder med højbuer

Din buetype er en nøglefaktor i din søgning efter de bedste fodtøj. Høje buer forårsager ofte supination - rulning af foden udad - hvilket kan øge risikoen for smerte og skade. En professionel montør vil sandsynligvis styre dig mod en velstoppet walker med minimal bueunderstøttelse, en fleksibel sål med en bredere hælbase og en buet sidste for ekstra stabilitet. Vælg sko specielt designet til kvinder - som har tendens til at være smalere og lidt mindre ved hælen end mændesko.

Skadesrisiko

En normal fodbue hjælper med at fordele kroppens vægt jævnt over fødderne. Højbuer hæmmer korrekt vægtfordeling, hvilket fører til stress i mindre områder af foden og nedsat fodstabilitet. Resultatet er mund træthed og smerte ved stående eller gå, samt corns og calluses. Dine buer kan også forårsage tæthed i kælderen, hvilket øger risikoen for shin splinter, plantar fasciitis og hofte-, knæ- og rygsmerter. Du er også mere modtagelig for ankelforstuvninger.

Pude og kurve

Dine højbuer er dårlige støddæmpere, så se efter en sko med god mellemsåbning for at absorbere overskydende chok. MayoClinic.org anbefaler også en kurveformet sko, set fra bunden. Kurveformede sko buer i en "C" form fra hælen til storetåen. Deres form fremmer indadgående bevægelse af foden og hjælper med at rulle din højbuede fod mod en mere neutral stilling. Den amerikanske College of Foot og Ankel Kirurger anbefaler også høj-topede sko og sko med hæle, der er bredere på bunden.

Del:
Kommentarer