Volleyball Dommer Regler & HĂĄnd Signaler

Volleyball Dommer Regler & HĂĄnd Signaler

Fire embedsmænd overvåger et volleyballspil, udover en officiel scorekeeper. Hoveddommeren tager en forhøjet position langs nettet modsat holdens bænke og scorebordet. En anden dommer er placeret på gulvet på nettet, lige foran score bordet. To linje embedsmænd tager stillinger i hjørner af retten, diagonal fra hinanden, for at hjælpe med at foretage opkald vedrørende landing af bolden inden for eller uden for linjerne. Embedsmændene kontrollerer spillet ved at håndhæve reglerne og bruge håndsignaler til at angive de fleste af de opkald, de foretager.

Grænselinjer

Volleyballembedsmænd overvåger grænselinjerne på retten og kalder bolde ind eller ud afhængigt af hvor de rammer retten. Linieembedsmændene er som regel de første til at ringe, men hoveddommeren på nettet er i stand til at overbelaste linjekald. To hænder forlænges fremad ved omkring taljenhøjde med håndfladerne nedad mod retten, der tyder på, at en bold er inde i linjen. To arme strækkede lige op over hovedet med håndfladerne vendt bagud, hvilket betyder at bolden er ude.

Punkt

Hoveddommeren angiver, hvornår et point er indgået, og hvem pointet tildeles. Efter at have blået sin fløjte, vil hun pege med den ene hånd ved retten på siden af ​​nettet, hvor bolden ramte gulvet. Dette signalerer slutningen af ​​dette punkt. Hun udvider derefter sin arm og peger på holdets servicelinje, der vandt det punkt - ved hjælp af sin arm, der svarer til den side af retten - hvilket indikerer, at den har fået kontrol over tjenen til det næste punkt.

Spiller i nettet

Volleyballspillere må ikke bryde nettet på nettet ved enten at kontakte nettet eller træde ud over centerlinjen på banen. Når en spiller overtræder denne regel, gives point til det andet hold. Dommeren vil trykke på nettet med en åben hånd på siden af ​​nettet, hvor overtrædelsen fandt sted for at anerkende opkaldet.

Tjene

Den spiller, der betjener bolden, kan ikke starte spillet, før det er instrueret at gøre det af hoveddommeren. Embedsmanden signalerer spilleren til at tjene ved at udvide sin arm i retning af serveren med palmen vendt opad. Efter at have fløjet fløjten bevæger han hånden i en fejende retning over hovedet mod den anden side af nettet.

Spil

Volleyball kampe er brudt i spil. Den sædvanlige kamp bliver spillet i et bedste tre-fem-format, hvor kampen slutter, når et hold vinder tre kampe. De første fire spil i en kamp bliver spillet til 25 point. Når et hold når 25, skal det ledes med mindst to point for at indfange spillet. Når det først er tilfældet, indikerer den vigtigste embedsmand at spillet er forbi ved at krydse armene hen over brystet. Hun indikerer derefter, at de to hold skifter ender af banen til næste kamp ved at passere en arm over forkanten af ​​kroppen i taljenhøjde og den anden arm på tværs af ryggen i taljenhøjde. Hvis en best-of-five kamp går til et femte spil, skifter holdene ikke slutter til det femte spil, og det spil spilles til 15 point i stedet for 25.

Del:
Kommentarer