Virkningerne af hypothyroidisme på svimmelhed

Virkningerne af hypothyroidisme på svimmelhed

Hypothyroidisme (underaktiv skjoldbruskkirtel) kan forekomme i enhver alder, men ældre voksne er mere ramt af det. Ca. 10 millioner amerikanere har det, ifølge endokrine web. Efter 65 år, får 10 procent af kvinderne og 6 procent af mænd det, ifølge Merck. Det kan potentielt være årsagen til eller bidrage til svimmelhed.

Hypothyroidisme

Hypothyroidisme er, når kroppen har en mangel på hormoner produceret af skjoldbruskkirtlen. Det er resultatet af en autoimmun sygdom (som Hashimoto's thyroiditis) eller kan forårsages af jodterapi eller fjernelse af skjoldbruskkirtlen. Symptomer omfatter uforklarlig kulde, glemsomhed, forstoppelse, vægtøgning og træthed.

svimmelhed

Vertigo er en følelse af bevægelse, når bevægelse ikke sker. Det kan forekomme hele tiden eller kun når kroppen er i visse positioner. Nogle af årsagerne er migræne, hjerne traume, stress, problemer med centralnervesystemet, multipel sklerose, dehydrering, kardiovaskulær sygdom og nakkeskader. Neurology Channel hævder, at skjoldbruskkirtlen kan forårsage svimmelhed. Merck Manual of Health & Aging siger også, at svimmelhed er forbundet med en underaktiv skjoldbruskkirtlen.

Hypothyroidisme og høretab

Hypothyroidisme er også forbundet med høretab, ifølge eHealthMD. Høretab kan forårsage svimmelhedssansagn. Ca. 3 procent af dem med Meniros syndrom (en samling af symptomer inklusive svimmelhed) har også hypothyroidisme, ifølge The Merck Manual of Health & Aging. Med behandling kan begge forbedres.

Hypothyroidismens virkning på svimmelhed

Selvom hypothyroidisme kan forårsage følelser af svimmelhed eller svimmelhed, kan det også bidrage til forhold som høretab eller forhøjede triglycerider, som også kan være forbundet med svimmelhed. Hypothyroidism kan ikke kun forårsage svimmelhed, men kan forværre symptomerne på svimmelhed.

Diagnose og behandling af hypothyroidisme

Læger udfører typisk en blodprøve for at bestemme hypothyroidisme. I de med betingelsen vil blodprøver afsløre, at T4 (hovedskjoldbruskkirtelhormonet) er lavt, og TSH (et skjoldbruskkirtelstimulerende hormon) er højt i et forsøg på at kompensere for lav T4. For at rette op på ubalancen ordinerer lægerne normalt hormonudskiftningsmedicin. Dem, der er diagnosticeret med alvorlig hypothyroidisme, må muligvis indlægges, indtil deres tilstand forbedres.

Del:
Kommentarer