Virkningerne af dyb rengøring af tænder

Virkningerne af dyb rengøring af tænder

Dyb rensning af tænder er, hvor din tandlæge renser under tandkødslinjen i dine tænder. Denne procedure fjerner plaque og bakterier og hjælper med at forhindre tyggegummi sygdom. Dyb rengøring er normalt ikke rutinemæssig procedure. Det sker snarere, hvor patienterne ikke har besøgt tandlægen i årevis eller ikke opretholder god mundhygiejne. Dyb rengøring kan være smertefuld, så patienterne tilbydes normalt bedøvelse.

Forebyggelse af gumsygdom

Plaque og tartar på tænder skaber ideelle betingelser for bakterier til at formere sig og vokse. Bakterier irritere dit tandkød, hvilket får dem til at falde ned og bløde. Blødende tandkød er et muligt symptom på gingivitis, det tidlige stadium af tyggegummi sygdom. Dyb rengøring hjælper med at forhindre tandkødsbetændelse, der spredes ned mod tænderne, eliminerer bakterier og stopper erosion af knoglen, der holder tænderne på plads. Dyb rensning af tænder hjælper med at forhindre tyggegummi sygdom, eller styrer det, hvis det allerede er til stede.

Fjernelse af plaque under gummelinjen

En del af dybservicen er skalering. Dette fjerner tartar fra tænderne og plaketten fra dybt under tyggegummelinjen, så langt som roten. Disse stoffer indeholder tusindvis af bakterier, der angriber tandkød og tænder.

Udjævning af rodoverfladen

Root planning udføres også under dyb rengøring. Dette er udjævningen af ​​rodoverfladen. Plaque lægges lettere på ru overflader. Udjævning af overfladerne af roden gør det mindre i stand til at holde fast og bakterierne i den for at forårsage skade og irritation. Inficeret tandstruktur fjernes også under denne proces.

Midlertidigt ubehag

Bortset fra fordelene ved dyb rensning af tænder, er ubehag ofte en kortvarig bivirkning. Dyb rensning udføres dybt under tyggegummelinjen, en følsom region, der ofte producerer meget smerte. Dine tænder kan blive mere følsomme og bløde. Du kan slappe af din daglige tandpleje i et stykke tid, da flossing og børstning kan vise sig smertefuldt. Skylning med saltvand eller chlorhexidin kan hjælpe.

Kræftforebyggelse

Oralcancerfonden siger, at i USA blev ca. 37.000 individer diagnosticeret med oral cancer i 2010. Dyb rensning af tænder hjælper med at forhindre oral kræft, fordi din tandlæge undersøger tegn og symptomer. Mundtlig kræft er meget helbredt, når det diagnosticeres i de tidlige stadier.

Polerede tænder

En del af din dybe rengøringssession indebærer pletfjerning. Te, kaffe og tobakspleje er poleret væk og efterlader dig et hvidere smil.

Del:
Kommentarer