Virkningerne af at spise mugg pĂĄ mad

Virkningerne af at spise mugg pĂĄ mad

At spise muggen mad kan forårsage allergiske reaktioner og sygdomme. På det tidspunkt er skimmelsvampen synlig på overfladen af ​​mad, har tynde tråde af mund typisk vokset dybt ind i fødevaren. Hvis du ser nogen form på mad, er det normalt bedst at smide det væk.

Funktioner

Forme er svampe, der frigiver sporer ind i luften for at reproducere. Hovedformen af ​​formen er ikke let at se og består af trådagtige vækst i hele maden, mens den farvede mug, du ser på overfladen af ​​mad, kun er sporerne. På det tidspunkt, hvor formen synligt producerer sporer, er fødevaren fyldt med små tråde af form.

effekter

For de mange mennesker, der har skimmelsvampe, kan spiseskimmel forårsage åndedrætsproblemer, hoste, nysen, øjen- eller hudirritation, hovedpine eller kvalme. Nogle forme producerer toksiner, der kan forårsage sygdomme, såsom aflatoksin, som kan forårsage kræft.

Forebyggelse

Undersøg fødevaren omhyggeligt for skimmel, inden du køber den. For at modvirke skimmelvækst, hold kernefedtbare fødevarer kølet, og hold dit køleskab, duge og svampe rent.

Skal jeg spise dette?

Når du bemærker et lille sted med skimmel på mad, kan du blive fristet til at afskære den mugne del og spise resten. Ifølge USDA er dette ikke sikkert for bløde fødevarer såsom frugt og bagværk, fordi formen faktisk vokser i hele maden. Men det er okay for fødevarer som hårde oste og pølser, fordi skimmelvækst ikke kan trænge meget langt ind i hårdere fødevarer.

Fordele

Nogle mad skimmelsvampe er gavnlige. Penicillin (et antibiotikum) kommer fra en brødskimmel, og nogle typer ost fremstilles ved hjælp af forme, der er sikre at spise.

Del:
Kommentarer