Vil en flydende kost hjælpe GERD?

Vil en flydende kost hjælpe GERD?

Gastroøsofageal refluxsygdom, også kendt som GERD, er en sygdom, hvor de sure maveindhold tilbage op i spiserøret, forårsager skade og inflammation til foret. Det mest almindelige symptom på GERD er halsbrand. Andre symptomer omfatter syre reflux, smertefuld indtagelse og brystsmerter. Symptomerne på GERD kan normalt behandles med over-the-counter medicin. Undgå bestemte typer mad og spise bestemte kostvaner, såsom en fuld flydende kost, kan også bidrage til at reducere symptomerne.

Flydende diæter til GERD

Behandling af symptomerne på GERD kræver livsstilsændringer som diætændring. Visse fødevarer har været kendt for at forværre symptomerne på GERD. Disse omfatter varer som appelsinsaft, limonade, grapefrugtjuice og tomatjuice, som alle er højt i syre. Andre fødevarer, der skal undgås, omfatter råløg, chokolade, pebermynte, stegte fødevarer, tomatprodukter som spaghetti sauce og højtfedtige slik som brownies og donuts. Kartoffelchips anbefales heller ikke. Fødevarer med koffein såsom te og kaffe og også alkoholholdige drikkevarer vil stimulere maven til at producere mere syre end sædvanligt, hvilket igen vil forværre symptomerne på GERD.

En fuld flydende diæt anbefales nogle gange for at hjælpe med at behandle symptomerne på GERD, når andre behandlingsmetoder ikke har været succesfulde. Det kan hjælpe med symptomer på GERD, da det indeholder dybest set "intetsigende" fødevarer, der ikke indeholder overskydende syre. Væske er også lettere at fordøje end faste stoffer, så det kræver ikke, at maven eller fordøjelseskanalen virker så hårdt. En flydende kost hjælper også med at holde kroppen hydreret.

Fødevarer fundet på en fuld flydende kost omfatter bouillon, bouillon, kulsyreholdige drikkevarer, yoghurt, flydende måltidserstatninger, gelé, smør, honning, puddings, gelatine, purerede kartofler, anstrengt kogte korn, mælk, blød creme, grøntsagssaft og supper. Små mængder af spændt kød i bouillon er også tilladt. Kaffe-, te- og frugtsaft er også en del af en fuld flydende kost, men er begrænset til patienter med GERD.

Drikke små mængder mælk eller vand i stedet for andre væsker efter måltider har vist sig at hjælpe med den brændende fornemmelse, der ofte skyldes GERD. Fuld væske diæt tendens til at være lav i jern, vitamin B12, vitamin A og thiamin, så supplerer bør tilsættes, hvis kosten bruges i længere tid. Som med enhver specialiseret kost til en medicinsk tilstand skal en fuld flydende diæt ordineres og overvåges af en læge.

Del:
Kommentarer