Videnskabsprojekt: Går større mennesker hurtigere?

Videnskabsprojekt: Går større mennesker hurtigere?

Lange ben kan være en fordel, når det kommer til hurtigere kørehastighed. Men høje mennesker er generelt langsommere løbere end gennemsnitshøjde. Dette skyldes, at andre faktorer som kropstype, fysisk styrke, udholdenhed og energiforbrug har større indflydelse på kørehastigheder. Et videnskabsprojekt for at bestemme løbehastigheder for mennesker af forskellig højde bør tage højde for alle disse faktorer.

Faktorer i løb

En persons højde har en effekt på, hvor hurtigt de kan køre. En undersøgelse offentliggjort i "International Journal of Sports Medicine" i 2006 bemærker dog, at højden kun er en lille faktor i kørehastighed. Andre vigtigere faktorer er kropsforhold som vægt, fysisk styrke og hvor muskuløs de er. Running hastighed afhænger også af typen af ​​løb; korte afstande kræver energibesparelser og lange skridt, mens lange afstande eller maratonløber kræver mere udholdenhed og fysisk styrke. Det løbende miljø - herunder vindhastigheder, temperatur og type overflade - gør også en forskel i hastighed.

Stride og Running Speed

Running speed er produktet af stride længde gange stride frekvens. Stræklængde er den afstand en løber kan placere en fod foran den anden; derfor vil en høj person typisk have en længere stridlængde. Stridefrekvens er antallet af skridt pr. Tidsenhed, eller hvor hurtigt løberen kan bevæge sine ben og anses for at være den mere vigtige faktor i løbende hastigheder. Forfatter Steve Magness forklarer i sin bog "The Science of Running", at mens højere individer har lange fremskridt, kan de ikke løbe så hurtigt som folk i gennemsnitshøjde, fordi de typisk har mindre muskelstyrke til at køre hurtigt nok til højere hastigheder.

Energi og kørehastigheder

Energi er en anden vigtig faktor i løbende hastigheder. En anmeldelse offentliggjort i "Journal of Experimental Biology" i 2008 fandt ud af, hvor meget energi en løber har, og hvor effektivt hun bruger den energi, der påvirker kørehastighed og udholdenhed. Da højere individer generelt er tungere, kræver de mere energi og dermed mere ilt til at have samme løbehastigheder og varigheder som kortere og lettere individer. Hvis en højløber har mere kraftige overkropsmuskler, skal de bære endnu mere vægt.

Running Speed ​​Science Project

Et videnskabsprojekt til sammenligning af løbehastighederne hos personer med høje og gennemsnitlige højder kan baseres på undersøgelsen fra "International Journal of Sports Medicine." Undersøgelsen viste, at hurtigere kørehastigheder havde mindre jordkontakt tid end langsommere hastigheder. Dette betyder, at hurtigfrekvensen for hurtige løbere var højere. Opret et lignende videnskabsprojekt for at sammenligne løbende hastigheder hos høj- og middelhøj-atleter. Lad atleterne køre korte afstande og lange afstande for at sammenligne både sprinthastigheder og langdistance løb. Gentag videnskabs eksperimentet med flere sæt høje og gennemsnitlige højde løbere.

Videnskabsprojekt Sammenligninger

Et videnskabsprojekt kan også indeholde et diagram, der viser alle de variabler, der skal tages i betragtning, når man bestemmer kørehastigheden. Disse faktorer omfatter stride længde, stride frekvens, vægt af løberen og energiforbrug. Vis prøveberegninger baseret på data indsamlet fra forskellige virkelige høj- og middelhøjde løbere og atleter. I de fleste tilfælde vil projektet vise, at personer med gennemsnitlig højde, der har stærkere benmuskler og er slankere i fysik, har højere løbehastigheder end højere individer.

Del:
Kommentarer