Vesicare Alternative

Vesicare Alternative

Læger foreskriver normalt Vesicare, en kommerciel form for medicinsk solifenacin, til behandling af symptomerne på overaktiv blære eller opfordre til inkontinens. Det tilhører en klasse af stoffer kaldet anticholinergics, som arbejder ved at slappe af glat muskelvæv. Personer, der ikke kan tage Vesicare, kan vælge imellem forskellige lægemidler og ikke-medicinske alternative behandlinger.

Alternative lægemidler

Hvis du ikke kan bruge solifenacin, men kan tolerere andre anticholinergika, kan din læge ordinere et af flere lægemidler. Ifølge U.S. National Library of Medicine omfatter potentielle alternativer tolterodin (Detrol), darifenacin (Enablex), oxybutynin (Ditropan, Oxytrol) og trospium (Sanctura). Din læge kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilke af disse lægemidler der kan virke bedst for dig. Du må muligvis undgå alle anticholinergika, hvis du er gravid, eller hvis du lider af trangvinkelglaukom, samt en række nyre-, mave-, urin- eller leverlidelser.

Din læge kan også ordinere tricykliske antidepressiva medicin, som inaktiverer dine glatte blære muskler ud over deres antidepressive virkninger. Potentielle alternativer omfatter imipramin (Tofranil) og doxepin (Adapin, Sinequan). Desuden kan din læge, hvis du er kvinde, ordinere lavdosis topisk østrogen for at styrke væv i de områder, der omgiver urinrøret og vagina. Behandlingen kan komme i form af creme, en plaster eller en vaginal ring.

Non-Drug Alternatives

Se efter flere ikke-medicinske alternativer til behandling af din overaktive blære. Engagere i blære omskoling, en teknik designet til at forlade dig med de fysiske detaljer om at fylde og tømme din blære. Ud over at få bevidsthed om de daglige mønstre af din inkontinens, lær kun at tømme din blære på bestemte planlagte tider og bevidst undgå at urinere uden for denne tidsplan.

Hjælp til at bekæmpe din inkontinens ved at styrke musklerne i din bækkenbund, som hjælper med at kontrollere urinstrømmen. Brug et bestemt sæt interne bevægelser, kaldet Kegel øvelser, til dette formål. Kontakt din læge for at lære detaljerne i disse øvelser og etablere et passende træningsprogram.

Din læge kan bruge biofeedback og elektrisk stimulering anvendt i kombination med både blære omskoling og Kegel øvelser. Ved biofeedback vil lægen placere en speciel sensor i din vagina eller anus og bruge dens output til at måle styrken af ​​dine muskelkontraktioner på en skærm. Du vil have evnen til at se denne skærm, og du kan bruge den til at lære, når du ordentligt kontraherer og slapper af i dine bækkenbunds muskler. Ved elektrisk stimulering kan din læge bruge en anal eller vaginal sonde til at sende lavspændingsstrøm til dine bækkenbundsmuskler og opfordre dem til at udføre ordentlige handlinger.

Kirurgi

Hvis du har svære blære symptomer eller en ustabil blære, kan din læge overveje dig en kandidat til en kirurgisk procedure kaldet augmentation cystoplasty, hvilket indebærer at tilføje et segment af din tarm til din blære for at øge din blære størrelse og opbevaring kapacitet. Kontakt din læge eller kirurg for at lære detaljerne i denne procedure samt andre mulige alternativer til Vesicare brug.

Del:
Kommentarer