Ulemperne ved et gastrisk band

Ulemperne ved et gastrisk band

Næsten 36 procent af voksne og næsten 17 procent børn i USA var overvægtige i 2010. På verdensplan er forekomsten af ​​fedme stigende. I overvægtige mennesker reducerer vægttab risikoen for kardiovaskulær sygdom og forlænger sandsynligvis livet, men ikke-kirurgiske behandlinger for vægttab er ofte ineffektive og har en høj svigtfrekvens. Nogle undersøgelser, som den svenske fedmefagstudie, har foreslået kirurgisk behandling af svær fedme er den eneste effektive terapi. Mens gastrisk banding og andre kirurgiske behandlinger for fedme har fordele, har de også ulemper.

Gastrisk Band Fordele

Den mest udførte vægtreduktionskirurgi, og den operation, som alle andre sammenlignes med, er Roux-en-Y-gastrisk bypass. Denne procedure deler din mave permanent i 2 portioner og "re-plumbs" din mave-tarmkanal. Du skal forblive på hospitalet i flere dage efter operationen, og proceduren er svært at vende. I modsætning hertil ændrer gastrisk banding ikke permanent arkitekturen i din mave eller tarmen, posturgisk genopretning er hurtig, båndets stramhed kan indstilles postoperativt, og proceduren er generelt reversibel.

Langvarige komplikationer

Selvom komplikationsgraden for gastrisk bypass er højere under og umiddelbart efter operationen, er mennesker, der gennemgår gastrisk banding, mere tilbøjelige til at udvikle problemer flere måneder til år efter operationen. Ifølge en undersøgelse, der blev offentliggjort i december 2011-udgaven af ​​"Fedme", oplever omkring 2,5 procent af gastriskbåndspatienter bandslipning, hvor bandet glider op eller ned fra sin oprindelige position på maven. Udsugning af maveposen over bandet forekom hos næsten 10 procent af personerne i denne undersøgelse, men de seneste ændringer i kirurgiske teknikker kan medvirke til at forhindre denne komplikation.

Ca. 6 procent af personerne i denne undersøgelse oplevede båndmigration, som opstår, når mavbåndet gradvist bærer gennem maven. Mavebåndsmigration giver ofte ingen symptomer, men kan føre til livstruende perforering, tarmobstruktion eller blødning. 24 af 200 patienter havde fjernet deres bånd på grund af en komplikation eller ubehag.

Selvom underernæring ikke er så almindelig hos mennesker, der havde en gastrisk bandprocedure, som det er hos dem, der gennemgår gastrisk bypass, kan nogle ernæringsmæssige mangler - jern, vitamin B12 og calcium være den mest almindelige - forekomme efter vægttabsoperation. Rutinemæssig tilskud anbefales efter alle sådanne procedurer.

Hvis dit mavebånd er placeret for tæt, kan du udvikle syre refluks symptomer. Med justerbare bånd behandles det normalt ved at løsne bandet, hvilket kan gøres uden kirurgi. I nogle tilfælde bliver sur reflux et kronisk problem, der kræver medicin.

Mindre vægttab

En gennemgang i oktober 2008-udgaven af ​​"The American Journal of Medicine" analyserede data fra 14 forsøg, sammenligner resultater, komplikationsfrekvenser og patienttilfredshed blandt mennesker, der havde gennemgået gastrisk bypass eller gastrisk banding. Denne undersøgelse viste også højere langsigtede komplikationsfrekvenser hos gastriskbåndspatienter. Det afslørede også lavere vægttab blandt dem, der havde gastrisk banding. I gennemsnit tabte mennesker, der havde gastrisk banding, 25 procent mindre af deres overskydende kropsvægt end personer, der havde gastrisk bypass. Den enkelt sammenlignende prøve evaluering patient tilfredshed viste, at 80 procent af gastric bypass patienter var tilfredse med deres procedure, mens kun 46 procent af gastric band patienter var tilsvarende tilfredse.

Overvejelser

Fedme er ikke kun et kosmetisk problem. Personer, der er ekstremt overvægtige, står i fare for diabetes, hjerte-kar-sygdomme og andre kroniske sygdomme. Vægttab kirurgi en effektiv måde at håndtere svær fedme og dermed forbundne sundhedsrisici. Men vægttabprocedurer har betydelige forskelle, og din situation skal kontaktes med dine specifikke behov i tankerne. Din læge kan hjælpe dig med at undersøge dine muligheder og afgøre, om gastrisk banding passer til dig.

Del:
Kommentarer