Ulemper ved dampbad

Ulemper ved dampbad

Dampbad er en kulturelt tradition for nogle og en fantastisk måde at afslutte en dag med motion på gymnastiksalen for andre. Dampbad kan lindre muskelspændinger og slappe af sind, men deres medicinske fordele er ikke grænseløse. De, der fortæller dig dampbad, frigør kroppen af ​​alle toksiner eller resulterer i alvorligt vægttab vildleder dig. Dampbadning er som regel en sund og behagelig oplevelse, men sundhedsbevidste mennesker bør gøre sig bekendt med nogle aspekter af dampbadning.

Midlertidig reduktion af sædtal

Meget varmt vand og damp kan reducere en manns sædceller og forårsage midlertidig infertilitet. Mayo Clinic rådgiver mænd, der forsøger at opfatte et barn for at "undgå badesteder og bad" og siger videre, at opholder sig mere end 30 minutter i meget varmt vand kan reducere en manns sædceller og bemærke, at "saunaer og dampbad kan have lignende virkninger."

Reduktion i blodtryk

Dampbad kan forårsage folk, der bruger dem til at svede til det punkt, hvor dehydrering er ekstrem. Dampbadbrugere, der allerede lider af hjertesygdomme eller lavt blodtryk, kan gøre deres situation værre ved at bruge for meget tid i et dampbad og yderligere reducere deres blodtryk til usunde niveauer. Reduceret blodtryk kan reducere blodstrømmen til hjernen og forårsage svaghed, lyshår eller endda besvimelse. Hvis du har en hjertesygdom eller et blodtryksproblem, skal du konsultere din læge, inden du bruger dampbad.

Falske forventninger

Dampbadbrugere kan lide af falske forventninger når det kommer til dampbadning. Der er ingen hårde indikationer på, at brugen af ​​dampbad frigiver toksiner fra kroppen eller resulterer i vægttab. Et universitet i Alabama på Birminghams medicinske hjemmeside, der diskuterer sundhedsmæssige fordele og risici ved saunaer og dampbad, påpeger, at selv om en dampbårer kan miste meget væske, når han har hydrateret, vil han genvinde den vægt, han måtte have tabt af sveden. Den samme artikel bemærker, at sveden på en eller anden måde kan fjerne porer og midlertidigt rense huden, men det medfører ikke nødvendigvis, at kroppen frigiver toksiner.

Hygiejneproblemer

Gymnastik og folkesundhed er ideelle steder for spredning af bakterier. Specielt er et dampbad, som normalt er et mørkt og fugtigt sted, en ideel yngleplads for visse bakterier og svampe. En Newsweek-artikel advarer om, at tilstedeværelsen af ​​mennesker og fugtighed sammen med fraværet af sollys fungerer godt for at skabe frugtbare ynglepladser til bakterier og svampe. Nærmere bestemt foreslår artiklen, at folk, der besøger sådanne steder, bør "bære flip-flops eller vandsko for at undgå atletes fod, en svampe tilstand."

Del:
Kommentarer