Udslæt forårsaget af beskadigede nerver

Udslæt forårsaget af beskadigede nerver

Flere sundhedsmæssige forhold kan forårsage nerveskader og resultere i hududslæt. Nogle sygdomme forbundet med nervesmerter og hudsygdomme kommer fra velkendte vira, mens andre ikke har nogen kendt årsag og er sværere at behandle. Det er vigtigt at se din læge, hvis du har mistanke om, at du har en sygdom, som påvirker både nerver og hud, fordi hurtig behandling kan begrænse permanent skade.

Helvedesild

Denne kyllingpokers relative er den mest kendte tilstand, der involverer nerveskader, der fører til hududslæt. Efter en kyllingepoksinfektion sænker virussen sovende langs nerver i hele kroppen for resten af ​​patientens liv. Helvedesild eller herpes zoster blusser op, når kyllingepok kommer tilbage til livet. Sygdommen begynder med prikkende og vag smerte fra nerveskader og udvikler sig til et blærende udslæt begrænset til den ene side af torsoen. Andre symptomer omfatter muskel svaghed, hovedpine, ledsmerter og hævede lymfeknuder. Du er sårbar over for helvedesild, hvis du er over 60, eller hvis dit immunsystem er svagt. Udbrud sidste to til tre uger, selvom antivirale midler som acyclovir kan forkorte infektionsperioden og reducere smerte.

Ramsay Hunt Syndrome

Når kyllingepoksvirus ødelægger nerver i nærheden af ​​det indre øre, kan Ramsay Hunt Syndrome resultere. Ramsay Hunt forårsager udslæt på trommehinden, ørepinden, tungen og mundtaket såvel som inden i ørekanalen. Nerveskade kan også føre til svaghed eller lammelse på den berørte side af ansigtet, samt vanskeligheder med at lukke øjet, spise og lave andre små ansigtsbevægelser. Læger behandler sygdommen med et uges langt forløb af antiinflammatoriske steroider, såsom prednison. Venstre ubehandlet, Ramsay Hunt Syndrome kan føre til hornhinde sår og nerver, der regenerere ukorrekt.

Polyarteritis Nodosa

Denne betændelse i blodkarrene er en autoimmun sygdom, en helbredstilstand, hvor immunsystemet uforklarligt tænder kroppen og angriber normalt væv og organer. Hævede og inficerede skibe giver dårlig blodtilførsel til nerverne og forårsager nervedegeneration og smerte. Purpura, en lilla hud udslæt, der kommer fra blodkar bryde og blødning i huden, ledsager nerveskader. Hudsår er et andet almindeligt symptom. Sygdommen berører middelaldrende og har været forbundet med infektion med hepatitis B. Det behandles med prednison og andre antiinflammatoriske steroider.

Mikroskopisk polyangiitis

Selvom mikroskopisk polyangiitis også involverer betændte blodkar, der forårsager nerveskader og hududslæt, såsom purpura, det adskiller sig fra polyarteritis nodosa i at det forekommer i mennesker i alle aldre, indebærer mindre blodkar og har ingen sammenhæng med hepatitis B. Det er også behandlet forskelligt med lavdosis kemoterapi stoffer og immunsuppressive midler, herunder methotrexat og azathioprine.

cryoglobulinæmi

Nerveskader og lilla hududslæt purpura er almindelige i denne blodforstyrrelse, hvilket indebærer funktionssvigt i immunsystemet antistoffer. Mere almindelig i midaldrende kvinder og er forbundet med hepatitis C, cryoglobulinimia udvikler sig, når antistoffer holde sammen i grupper og ødelægge nerver og organer. Læger diagnosticerer sygdommen gennem blod- og urintest og biopsier, men tilstanden er sjælden, så der findes ingen standardbehandlingsprotokoller.

Del:
Kommentarer