Typer af Volleyball Turneringer

Typer af Volleyball Turneringer

Turneringsarrangører har masser af formater at vælge imellem, når det kommer til at oprette volleyballkonkurrencer. Typen af ​​begivenhed afhænger ofte af antallet af hold og den tidsramme, hvor turneringen fungerer. Kortere konkurrencer er nemmere at organisere, mens længere begivenheder kan være mere komplicerede, men giver en mere pålidelig metode til at sikre de bedste hold ender på toppen.

Single Elimination

Den eneste eliminering volleyball turnering er det nemmeste at organisere og løbe. Disse turneringspar holdes op i grupper på to, med det vindende hold fremad og det tabende hold elimineret fra konkurrencen. Turneringen fortsætter, indtil kun to hold er tilbage, og så taler de ud til mesterskabet. Enkelt elimineringsturneringer fungerer bedst, når antallet af hold har en styrke på to (fire, otte, 16, 32 osv.), Men kan opnås med et hvilket som helst antal poster. I tilfælde hvor antallet af hold ikke er en magt på to, får højere rangerede hold første runde byer som en belønning for et stærkt pre-turneringsspil.

Dobbelt eliminering

I et dobbelt elimineringsformat fjernes et hold kun fra turneringen først efter to tab. Hold, der vinder deres første runde kampe, går videre til anden runde af vinderens beslag, mens de tabende hold falder ind i taberens beslag. Et hold, der lider sit første tab fra dette punkt fremad, er henvist til taberens beslag med deres runde placering afhængigt af hvor langt de har avanceret før deres første nederlag. På tabers side er hold, der lider et andet tab, ude. Afspilningen fortsætter, indtil kun to hold forbliver. Et af disse hold er ubesejret, mens den anden har et tab. De står over for at bestemme en vinder. Hvis de ubesejrede hold vinder den første kamp, ​​er turneringen forbi. Hvis et-tab holdet er sejrende, spiller holdene en anden gang til mesterskabet.

Divisional Play

For større volleyballturneringer, som f.eks. VM eller OL, begynder kvalificerede hold i to divisioner. Til OL-konkurrencen begynder 12 hold turneringen i to grupper på seks, hvor hvert hold vender mod en divisional modstander i den indledende runde. De fire bedste hold fra hver division går videre til kvartfinalen, hvor fjerdeplads holdet i Division A matchede topholdet i Division B, tredjepladsholdet i Division A, der spiller andenholdet i Division B og snart. Fra det tidspunkt er hver kamp en enkelt eliminering, hvilket betyder at det vindende hold forløber, mens det tabende hold er færdigt. De sidste to hold spiller for mesterskabet. De fire non-playoff hold spiller for at bestemme placeringer fra niende til tolvte.

Runde Robin

Round-robin-arrangementer ligner divisionskonkurrencer. Holdene er opdelt i flere puljer, det firkantede med to, hvor hver pulje konkurrerer i et runde-robin format (hvert hold spiller hver anden pulje modstander én gang.) De to øverste hold i hver pulje går videre til mesterskabet, mens de nederste målere er slået ned til trøsterollen. Fra det tidspunkt er det enkelt eliminering. De to øverste hold i mesterskabsbeslaget spiller for mesterskabet, mens de to øverste hold i den nederste beslag spiller for trøstets titel. Dette format er populært i high school, club og nogle college konkurrencer.

Del:
Kommentarer