Typer af nylon materiale

Typer af nylon materiale

Ikke kun trusser og tæppefibre, nylon har tusindvis af anvendelser og anvendelser, herunder bilindustrien, el, industri, ingeniørarbejde, dele og stik. Molekylært er nylon en langkædede polymer med gentagende amidgrupper. Dens krystallinske disposition står for dets modstandsdygtighed mod slid, varme og kemikalier. Nylon kommer i mange sorter, differentieret af et specielt noteringssystem, der refererer til antallet af methylgrupper på hver side af amidgrupperne.

Nylon 6,6

Nylon 6, 6 eller Nylon 66, som det også kaldes, var den originale nylon skabt af Dupont. Det er også det materiale, man typisk kan forholde sig til udtrykket "nylon". Denne type nylon er en af ​​de mest tilgængelige nylon materialer, der anvendes i tøj, dækledninger, tæpper, reb, bilgear, hårbørstehåndtag, hjul til skøjter og cykler, plæneklipper og snescooter.

Hård og stiv, Nylon 6,6 kan modstå høje temperaturer. Nylon 6,6 var den første teknik termoplastiske, der henviser til dens evne til at blive smeltet og skåret eller boret. Det har også slidstyrke, behagelig tekstur, farvestabilitet, forbrændingsresistens og ikke-korrosivitet.

Nylon 6

Nylon 6 er strukturelt meget lig Nylon 6,6 og bruges mere udbredt i Europa.

Det kan bruges i klæbemidler, landbrugsapplikationer, bilinteriør trim, balloner, bælter, bolte, mobiltelefoner og kosmetik.

Blandt Nylon 6's egenskaber er: god flow og fleksibilitet, høj friktion, fugtbestandighed, formfrigivelse, punkteringsmodstand, ikke-glat finish og vibrationsdæmpning.

Nylon 6,10 og Nylon 6,12

Tilsætningen af ​​methylen til polyamidet resulterer i en hydrofob vandbestandig produkt. Typiske anvendelser af Nylon 6,10 og Nylon 6,12 kan omfatte børster, børster, dekorative dele, hydrauliske systemer, isolering, marine applikationer, printerdele, pumpedele og sportsartikler.

Nylon 4,6

Nylon 4,6 er et miljøvenligt produkt, da dets originale udgangsmateriale kan fremstilles af fornyelige stoffer i stedet for kulbrinter. Kan modstå ekstrem varme, dette produkt kan betragtes som et højtydende materiale. Denne type nylon findes i apparater, elektronik, pakninger og under bilens hætte.

En anden nylon, der er fremstillet af vedvarende materialer, er Nylon 11, som er svagere end dens mere udbredte modstykker, men er mere modstandsdygtig. Den er fremstillet af vegetabilsk olie.

Del:
Kommentarer