Typer af bilkørsler

Typer af bilkørsler

Car racing er en af ​​de mest populære tilskuersport i verden. Sporten omfatter en bred vifte af biler fra lidt modificerede gadebiler til tilpassede hastighedsmaskiner, der er i stand til at bryde hastighedsgrænsen mange gange over. Racing har risici og bør kun forsøges af uddannede personer i et kontrolleret og overvåget miljø.

Rally Cars

Rallybiler konkurrerer i tidsspilshændelser på lukkede dele af offentlige veje. Vejfladerne varierer og kan omfatte grus eller sne, afhængigt af hvor løbene holdes. Rallydrivere har en navigator, der læser en rutebog, så de ved, hvilke vejforhold og farer der nærmer sig. Rallybiler skal være vejretlige, i stand til høj hastighed og i stand til at håndtere en række vejoverflader og vejrforhold. Begivenheder kan vare flere dage og dække hundreder af miles.

Formel 1

Formel 1 eller F1 biler er lavprofilede sportsvogne med enkelt sæde, der har eksponerede hjul og er designet til høj hastighed og præcis håndtering. Med større hjul på bagsiden og mindre hjul på forsiden, har snævre F1-biler mere til fælles med en jetfighter end med en bil. F1 biler er i stand til hastigheder på over 200 mph, men på grund af antallet af bøjninger på et typisk F1 spor, er denne hastighed sjældent vedligeholdt i lang tid. F1 biler er hurtigere gennem hjørnerne end mange løbebiler er på stræderne, fordi de er lave til jorden, har et lavt tyngdekraft og bruger brede klæbende dæk,

Hot Rods

Drag racerbiler, kaldet hot stænger, er designet til straight line hastighed og race i par over en målt kvart mile. Træk løb begynder fra en stående start og test accelerationen af ​​bilerne. Der er mere end 20 kategorier af konkurrencer af hot stænger, herunder sjov bil, top brændstof, brugerdefinerede og lager. Nogle hot stænger er endda udstyret med jetmotorer for maksimal hastighed og faldskærme for at bremse dem ned i slutningen af ​​løbet. Hotstænger kan have tophastigheder på over 300 mph og dække kvartmiljøet på mindre end 4 sekunder fra en stående start. Dette gør dragkørsel det hurtigste af motorsporten.

Touring Cars

Touring biler er modificeret hatchbacks, ejendomme eller saloner, der køres på et asfalt kredsløb. Biler kan være moderne produktionsmodeller eller ældre klassiske biler restaureret specielt til racing. Motoren, suspensionen, bremserne, hjulene og dækene på en touringbil opgraderes for at imødekomme kravene til racing og biler er udstyret med rullebure for sikkerheden. Selvom touringbiler ser ud som almindelige biler, er de rene raceremaskiner under huden. Touring car racing er især populær i Europa, men har fået en stærk følge i USA.

Stockbiler

De første stockbiler var standard- eller lagervejsbiler, der var blevet modificeret af smugler fra forbudstidens æra til at løbe fra politiet. Fra disse ydmyge begyndelser blev National Association of Stock Car Auto Racing eller NASCAR født og er blevet den mest overvågede form for motorsport og er den næststørste tilskuersport i USA efter professionel fodbold. Moderne stockbiler er håndlavede, har store V8-motorer, der producerer 750 BHP og rejser med hastigheder på op til 200 mph. NASCAR spor er traditionelt bankede ovaler.

Del:
Kommentarer