Trigger Thumb og Carpal Tunnel Syndrome Connection

Trigger Thumb og Carpal Tunnel Syndrome Connection

Smertefulde håndforhold gør det vanskeligt for daglige aktiviteter. Trigger tumme og karpaltunnelsyndrom er almindelige lidelser, der påvirker tommelfingeren på håndens håndflade. Disse forhold forekommer ofte sammen og deler nogle fælles risikofaktorer. Forskere har imidlertid ikke været i stand til at etablere en direkte forbindelse mellem trigger thumb og carpal tunnel syndrom.

Trigger Thumb

Symptomer på udløsermoment udvikler sig typisk over tid. Den sener, der bøjer tommelfarten, bevæger sig gennem en kappe - en glat tunnel, som gør det muligt at glide glat som tommelfingeren bøjer. Flere remskiver holder denne tunnel i den rigtige position i hånden.

Betændelse og hævelse i seneskæden begrænser gradvis senens evne til at glide glat. Senen sidder fast, når den bevæger sig under remskiverne, hvilket får tommelfingeren til midlertidigt at "fange" eller låse midt i at forsøge at bøje eller rette sig. En smertefuld poppingoplevelse opstår som tommelfingeren bevæger sig forbi fangstpunktet.

Karpaltunnelsyndrom

Som med trigger-tommelfinger udvikler symptomerne på karpaltunnelsyndrom gradvist. Karpaltunnelen er placeret i bunden af ​​din håndflade, lige over håndleddet. Ni sener - herunder senen, der bøjer tommelfingeren - og medianernen rejser gennem denne tunnel. Hævelse og betændelse forårsager øget tryk i tunnelen, komprimering af medianen. Dette giver smerter, prikkende og følelsesløshed i tommelfingeren, indekset, midten og tommelfingeren af ​​ringfingeren.

Parret forekomst

Trigger tommelfinger- og karpaltunnelsyndrom forekommer hyppigt sammen, selvom symptomerne på en tilstand eller den anden ofte dominerer. En undersøgelse, der blev offentliggjort i 2009 i "Journal of Brachial Plexus and Peripheral Nerve Injury", vurderede 180 patienter, der præsenterede for en håndklinik med klager af karpaltunnelsyndrom eller triggerfinger symptomer. Enoghalvfems procent af disse patienter viste sig at have begge tilstande. En fælles årsag blev imidlertid ikke identificeret.

Risikofaktorer

Årsagerne til karpaltunnelsyndrom og udløsermoment er ikke kendt, selv om de har flere risikofaktorer til fælles. Gentagne håndbevægelser - især tommelfingre og fingersvigt - menes at irritere medianen i karpaltunnelen såvel som den kappe, hvorigennem tommelfingerens senet bevæger sig. Beskæftigelser, der kræver hyppigt brug af håndholdte eller vibrerende værktøjer, kan øge risikoen for disse forhold. Forskningen understøtter imidlertid ikke endeligt denne forening. Trigger tumme og karpaltunnelsyndrom kan begge være forårsaget af direkte traume. Hævelse i palmen øger trykket indenfor tommelfingerbøjlen og karpaltunnelen. Både trigger-tommelfinger- og karpaltunnelsyndrom påvirker kvinder mere almindeligt end mænd.

Konservativ behandling

Trigger tumme og karpaltunnelsyndrom kan løses ved konservativ behandling. Antiinflammatorisk medicin og orale steroider ordineres ofte for at reducere betændelse i hånden. Fysioterapi interventioner som varme og ultralyd bruges til at reducere lokaliseret inflammation, forbedre blodgennemstrømningen og fremme helbredelse. Daglige aktiviteter ændres for at undgå gentagende greb og bøjning af tommelfingeren for at reducere stress på de smertefulde strukturer. Splinter bæres mens du sover og intermitterende i løbet af dagen for at holde håndleddet i en lige position for at reducere belastningen på medianen. Tommelfingeren er spaltet for at forhindre den i at bøje, og dermed forhindre "udløsning". Cortisone injektioner bruges også til at behandle begge disse tilstande. Disse metoder er ofte vellykkede for kortvarig symptomlindring.

Kirurgisk Intervention

Trigger tommelfinger- og karpaltunnelfrigivelsesoperationer er nogle gange påkrævet for at imødegå disse forhold. Frigivelse af den berørte remskive involveret i trigger-tommelfingeren kan undertiden udføres gennem huden. En nål bruges til at trænge ind og skære remskiven. Denne procedure udføres på en læge kontor. Ifølge en undersøgelse, der blev offentliggjort i 2005 i "British Medical Journal", har succesfrekvenser vist sig at være mere end 90 procent. En åben kirurgisk frigivelse af remskiven kan også udføres under anæstesi. Succeshastigheder for en åben udgivelse varierer fra 60 til 97 procent.

Carpal tunnel frigivelse udføres under anæstesi for at lette trykket på medianenen. Proceduren indebærer at skære det tværgående carpal ligament, det fibrøse bindevæv, der danner et tag over karpaltunnelen. Ifølge en artikel offentliggjort i 2012 i "The Open Orthopedics Journal" har ca. 70 til 90 procent af patienterne langsigtet succes med denne procedure. Personer med begge diagnoser kan have begge procedurer udført under samme operation.

Del:
Kommentarer