Trigger Finger Cures

Trigger Finger Cures

Hvis du har triggerfinger, kender du den irritation, det forårsager. Tilstanden, hvor din finger eller tommelfinger fanger i bøjet stilling, kan være smertefuldt. Ifølge MayoClinic starter triggerfingeren med milde symptomer, der omfatter stivhed og klikker, når du bevæger fingrene. Når det forværres, kan triggerfinger resultere i, at din finger fanger og popper. I svære tilfælde kan tilstanden føre til en finger eller tommelfinglåsning i en bøjet position. At finde et middel til trigger finger er ønskeligt for dem, der lider af det.

Ă…rsager

Ifølge MayoClinic forårsager en indsnævring af kappen omkring finger- eller tommelfingeren udløserfingeren. Det har tendens til at forekomme hyppigere i din dominerende hånd, og tilstanden rammer ofte tommelfingeren og midter- og ringfingrene, som hyppigere bruges til gribende og andre manøvrer. Trigger finger er almindelig hos personer, der bruger fingrene og tommelfingeren til konstant at gribe. Triggerfinger forekommer også hos kvinder mere end hos mænd. MayoClinic rapporterer også, at personer med diabetes har større risiko for at udvikle triggerfinger.

Hærdende udløsningsfinger involverer reparation af smøreopløsningen mellem senen og dens kappe, en beskyttelsesmuffe, der dækker senen. Kappen er foret med en belægning kaldet tenosynovium. Dette stof smører senen, så den kan bevæge sig uden hindring inde i kappen. Inflammation af kappeens smørevæske forekommer ofte på grund af overforbrug, som man måske regner med ved gentagen bevægelse. Inflammation venstre ubehandlet kan resultere i ardannelse og fortykkelse af senen.

Hvil og narkotikabehandling

En måde at løse milde tilfælde af trigger finger er simpelthen at tillade den berørte finger eller tommelfinger at helbrede. I milde tilfælde, ifølge MayoClinic, kan resten af ​​fire til seks uger resultere i betydelig forbedring. Langsigtet forebyggelse indebærer ofte ændringer i din rutine. Overvej nye måder at gøre job på, der kræver mindre gentagne bevægelser af fingrene og tommelfingeren. Sammen med resten anbefaler nogle læger en skinne, der holder fingeren forlænget i så lang tid som seks uger. Dette hjælper med at hvile leddet og forhindrer ufrivillig bøjning af fingeren under sådanne aktiviteter som søvn. Læger foreskriver undertiden fingerøvelser, massage- og varmebehandlinger som f.eks. Blødgør fingeren i varmt vand. Alt hjælper dig med at holde din finger mobil.

Hvis mild behandling ikke virker, anbefaler læger nogle gange antiinflammatoriske lægemidler som ibuprofen, der lindrer betændelse og hævelse i senderen på den berørte finger. Steroider som cortison kan også bruges til at reducere betændelse i kappen og dens smørevæske.

Korrigerende kirurgi

Et mindre almindeligt alternativ er kirurgi rettet mod den berørte sene. Ifølge Dr. David L. Nelson, der behandler triggerfinger, resulterer omkring 50 procent af udløserfinger tilfælde i operation. Chancen for at operationen bliver påkrævet, øges, når du venter, indtil symptomerne bliver alvorlige, før du søger lægehjælp. Operationen udføres ofte som en udpatient procedure, der ikke tager mere end 15 minutter at udføre. En lokalbedøvelse blokerer smerten. Kirurgen skærer derefter fingerfugen og trækker huden fra hinanden for at afsløre senen, som har to trisser. Lægen skærer simpelthen den remskive, der påvirker senen. Så lægger lægen suturer og gør det muligt for såret at helbrede. De fleste patienter er i stand til at bruge deres finger inden for en dag eller to af proceduren. Ifølge Dr. Nelson er infektion og gentagelse af udløsende potentielle komplikationer. Han placerer disse risici på ca. 1 procent.

Del:
Kommentarer