Tre Person Racquetball Regler

Tre Person Racquetball Regler

Racquetball spilles typisk mellem to modstandere eller hold af to, ifølge USA Racquetball, men en anden version af spillet - som ikke er sanktioneret til turneringsspil - er cutthroat. Cutthroat-spil spilles af tre spillere, der bevæger sig selv, når de tjener, men spiller som et par, når de modtager tjener, og forsøger at stoppe serveren fra at score.

Positionering

Den betjenende spiller står overalt i betjeningszonen, som er afgrænset af to parallelle linjer: kortlinjen og servicelinjen. Den korte linje er midtvejs mellem for- og bagvægge og servicelinjen er 5 meter fra den korte i retning af forvæggen. De to andre spillere skal stå bag modtagerlinjen, hvilket er 5 meter fra den korte linje i retning af bagvæggen. Når bolden er blevet lovligt tjent, kan spillerne flytte om retten efter ønske.

Betjener

Enhver metode kan bruges til at bestemme betjeningsordren, men mange spillere står ved bagvæggen, hoppe bolden en gang og slå den mod forvæggen for at få den til at hoppe tilbage så tæt på den korte linje som muligt. Den spiller, der er tættest med hans hit tjener først, efterfulgt af den næst nærmeste og endelig ved det fjerneste.

Kun serveren kan score et point i racquetball, men i stedet for at vende mod en modstander, står han i cutthroat overfor to. Selv om de to spillere, der modtager serveren, ikke er et hold - det er hver mand for sig selv i cutthroat - de fungerer som et hold gennem et punkt, forsøger at vinde et rally og tage serveren væk fra serveren. Enhver spiller kan ramme bolden, men den spiller, der tjente, må få bolden på hvert skifte. For eksempel tjener A en bold og spiller B returnerer den. Det er nu spiller A's tur at slå bolden igen. Efter at han har gjort det, kan enten spiller B eller C ramme det igen, efterfulgt af spiller A. Dette fortsætter, indtil enten serveren mister et rally eller vinder spillet.

Rotation

Uanset hvem der ramte det vindende skud i et rally, følger spillere tjener rotation, hvis pointen ikke blev vundet af den spiller, der tjente. Med andre ord, hvis tjenerrotation - som tidligere blev bestemt - spiller spiller A først, spiller spiller B andet og spiller C tjener tredje, så er det den rækkefølge, hvor serviceændringer foretages i hele spillet. For eksempel tjener A og taber rallyet. Han slutter nu til spiller C for at modtage spiller B's server. Når spiller B mister et rally, slutter han spiller A til spiller C's server.

Variation

Et andet uanvendt tre-personers racquetball spil er to-mod-en. I dette spil gælder de samme grundlæggende regler for cutthroat, men en spiller spiller mod de to andre i hele spillet. Hvis hun taber tjener, får dobbeltholdet to service muligheder. Det vil sige, selv efter at have vundet et rally, vinder den enkelte spiller ikke igen, før den anden dobbeltpartner mister sin tjeneste.

Del:
Kommentarer