Tramadol HCL Vs. Tramadol

Tramadol HCL Vs. Tramadol

Tramadol er en smertestillende medicin, der virker i hjernen for at udtømme smerten. Da det er en ikke-narkotisk smertestillende og kan tages langsigtet uden afhængighed, bruges tramadol ofte til kronisk smerte. Tramadol sælges også under mærket Ultram. Ultram ER's forlængede frigivelsesformel svarer til Tramadol HCL.

Forskelle

Tramadol HCL indeholder den samme medicin som tramadol, men dens mekanisme er forskelligt. Tramadol sælges i 50 og 100 mg tabletter. Piller tages hver fjerde til seks timer med en maksimal dosis på 400 mg om dagen. Tramadol HCL er en forlænget frigivelsestablet, der tages en gang hver 24. time. Det kommer i doser på 100, 200, 300 og 400 mg. En pille vil fortsætte med at arbejde hele dagen og natten.

Brug

Tramadol og tramadol HCL bruges til samme formål - smerte. Tramadol er mere tilbøjelige til at blive brugt, når smerter begynder, mens en person, der tager tramadol HCL, vil tage det på samme tid hver dag, før der er tegn på smerte. Både tramadol og tramadol HCL er ordineret til smerter, der er moderate til svære, når en overbelastnings smertestillende ikke er tilstrækkelig.

Koste

Tramadol er den generiske form af Ultram og er relativt billig i sine standard og udvidede udgivelsesformer. Du kan købe 30 piller af tramadol HCL, jo dyrere af de to former, for under $ 20 på Drugstore (i 2009). Husk at hver tablet af tramadol HCL varer i en dag, mens en pille af tramadol kun virker i fire til seks timer.

Betragtning

For en smertefuld langvarig tilstand som fibromyalgi, kronisk rygsmerter eller slidgigt, ville tramadol HCL være et bedre valg. Da det er langtidsvirkende, er der færre piller at tage, og patienten er ikke tilbage og venter på en pille at arbejde. Hvis smerter er kortvarige eller intermitterende fra kirurgi eller en skade, ville tramadol være et bedre valg, da dosen kan justeres hver fjerde til seks timer.

Forholdsregler

Både tramadol og tramadol HCL er ikke uden risiko. De bør tages med forsigtighed i forbindelse med muskelafslappende midler, visse lægemidler til kvalme og antidepressiva. Dette inkluderer endda kosttilskud som St. John's Wort, som kan virke som et antidepressivt middel. Tramadol kan også øge risikoen for anfald, så det bør undgås af dem, der har haft anfald. Selvom tramadol ikke er vanedannende, kan det være vaneformende og bør anvendes under ledelse af en sundhedspersonel.

Del:
Kommentarer