Træ Vs. Syntetiske Bowlingbaner

Træ Vs. Syntetiske Bowlingbaner

De baner, der bruges i bowlingbaner, kan se ligner ud, men det betyder ikke, at de er alle de samme. De vigtigste anvendte materialer omfatter træ - enten overtrukket med plastfilm eller urethan - og syntetisk. Træbaner har den blødeste overflade, især når plastbelagt, mens syntetiske baner er sværere. Denne forskel, sammen med andre uoverensstemmelser, kan ændre bowlingoplevelsen afhængigt af hvilken type kørebane der anvendes.

Historie

Før grundlæggelsen af ​​den amerikanske bowlingkongres i 1895 eksisterede der ikke regelmæssighed med hensyn til bowlingbane dimensioner eller materialer. Efter 1895 blev de fleste baner lavet af træ, konditioneret til holdbarhed, hvilke spillere der blev brugt i forbindelse med lithium bowlingkugler. Disse baner blev oprindeligt overtrukket med shellak, men på grund af sikkerhedsproblemer blev dette erstattet af lak efter 1930'erne. Et par årtier senere begyndte urethan at blive brugt i stedet for holdbarhedsformål, mens i løbet af 1990'erne syntetiske baner blev almindeligt, hvilket gav langvarige overflader med mindre behov for vedligeholdelse.

Friktion og bold reaktioner

Hvordan kugler rejser og krog - Udtrykket af en kugles svingning til venstre eller højre afhængigt af hvilken hånd bowleren spiller med - kan påvirkes af både glathed og blødhed af kørebanematerialet. Syntetiske baner er de hårdere af de to, og så mindre friktion er skabt. Resultatet er, at bolde buglede ned syntetiske baner ofte producerer en snigel bold reaktion, ifølge Striking Difference hjemmeside. Syntetiske baner er også glattere end deres træ modstykker. Dette påvirker den olie, der anvendes på bowlingbaner, hvilket gør det til at forblive længere, og i tilfælde af frisklavet olie reduceres potentialet for kuglekrok på et syntetisk spor. Det modsatte er dog sandt, når olien tørrer; når dette sker er det de syntetiske baner, der skaber flere muligheder for at kroge.

Have pĂĄ

Træoverflader skal renoveres. Bliver blødere, har de tendens til at kræve mere generel vedligeholdelse end syntetiske baner. Syntetiske baner udfører forskelligt i slid, fordi disse baner er produceret af forskellige producenter. Undersøgelser fra United States Bowling Congress tyder på, at mens nogle syntetiske baner virker bedst lige efter installationen, giver andre højere scoring spilleflader efter at være blevet slidt i et par år.

Grovhed og Konsekvenser

Et primært behov for bowlere i forhold til banen, de bruger, er at observere, hvor slidt overfladen er. Overflader varierer afhængigt af materiale og vedligeholdelse, men generelt er træbaner mere tilbøjelige til at være grovere end syntetiske baner. Hvis banen er væsentligt båret på synlige steder, kan det påvirke, hvordan bolden ruller og endda ændre banen.

Del:
Kommentarer