Tips om at sove med SI dysfunktion

Tips om at sove med SI dysfunktion

Sacroiliac (SI) leddet forbinder bækkenet med ryggen. Denne fælles spiller en afgørende rolle i stødabsorption, og som sådan kan det nemt blive skadet. Lændesmerter er et almindeligt symptom på SI dysfunktion, herunder smerte, når man vender om i seng og sover. Hvil lettere med SI-smerte ved at støtte ryggen, ved hjælp af ordentlig kropsmekanik, udføre daglige øvelser og tage antiinflammationsmedicin.

Rygsøjlen støtte

Støt ryggen for at sove komfortabelt. SI-dysfunktion forværres ved dårlig spinaljustering og mangel på understøtningsunderstøttelse. Derfor investere i nogle god kvalitet cervikal og lændepude støtte puder. Sove aldrig med mere end en pude under dit hoved, da dette smider af halsen og dermed resten af ​​rygsøjlen. På den anden side placerer resten af ​​ryggen i korrekt position ved hjælp af en cervikal støtte. Når du sover på ryggen eller siden, skal du også bruge en lændebøjle eller lille håndklæderulle under ryggen på ryggen til støtte. Hævning af dine fødder med en eller to puder under dine ben og knæ lindrer trykket på SI-leddet. Og hvis du er en mave sovende, overvej at skifte positioner: Manglen på støtte i denne stilling til din lave ryg og SI fører ofte til øget smerte.

Kropsmekanik

Brug ordentlig kropsmekanik i sengen for at holde SI smerte i tjek. Når du kommer i seng, skal du først sidde på kanten. Derefter sænk dig langsomt ned i en sidelande stilling, og hold knæene bøjede. Dernæst log rulle fra din side på din ryg, sørg for ikke at vride nogen del af din rygsøjle. Til sidst skal du rette dine ben over toppen af ​​støttende puder. Husk at bruge disse samme kropsmekanik, når du ruller på din side eller kommer ud af sengen, da hurtige vridningsbevægelser kan forværre SI smerte. Undgå også langvarig at sidde og krydse dine ben mens du sidder om dagen for at mindske risikoen for irritation.

Andre tips

Andre tips til at sove med SI-dysfunktion omfatter løbende øvelser og tager anti-inflammatoriske midler under blænding. Besøg en fysioterapeut for at lære selvmobiliseringer og andre øvelser, der er gearet til at behandle din SI-dysfunktion og forhindre fremtidige problemer. Udfør øvelserne en til to gange om dagen eller ved din PTs ordrer. Har din PT vist dig, hvordan du bruger et sikkerhedssele, som understøtter dine led og reducerer smerte. Ved perioder med alvorlig smerte, tage op til 800 mg ibuprofen cirka en halv time før sengetid. Spis også fødevarer med naturlige antiinflammatoriske egenskaber, som omega-3 fedtsyrer og bromelain. Endelig lette et opvarmningspude sæt på lavt på ryggen lindrer smerte for nogle mennesker.

Del:
Kommentarer