The Gold Ring Test pĂĄ Kind for Iron Deficiency

The Gold Ring Test pĂĄ Kind for Iron Deficiency

Jern er en bestanddel af hæmoglobin, den iltbærende del af røde blodlegemer. Uden nok jern får kroppen ikke nok ilt, hvilket får en person med lavt jern til at føle sig konstant udmattet. Jernmangel, en type anæmi, behandles normalt ved at øge mængden af ​​jern, en person bruger.

Om guldprøven

Brug af guld smykker, såsom en guldring til at teste for jernmangel er en gammel kones fortælling. Ifølge historien vil gnidning af en guldring på ydersiden af ​​din kind hjælpe dig med at opdage, om du er anæmisk. En mørk linje indikerer at du er anæmisk; ingen linje angiver, at du ikke er jernmangel.

Testens nøjagtighed

Selvom gnidning af en guldring på checken kan efterlade en sort linje, er der ingen videnskabelig forskning, der viser, at det betyder, at personen har anæmi. Der er flere hypoteser om, hvad der forårsager den sorte linje, herunder en reaktion med kosmetik eller lotioner på huden, personens individuelle hudkemi og andre metaller klæbet til guldringen eller snavs på ringen.

Nøjagtige anæmi test

Stol ikke på guldringstesten, hvis du føler, at du kan være jernmangel; læger bruger ikke guldringe til at teste for anæmi. Men hvis du har symptomer på anæmi, skal du ringe til din læge. Den eneste nøjagtige måde at afgøre, om du har anæmi er at få en blodprøve.

Del:
Kommentarer