Tetherball Specifikationer

Tetherball Specifikationer

Tetherball er en to-persons sport, der typisk spilles pĂĄ en legeplads. Et simpelt spil tetherball kan spilles hvor som helst med en lang stang, der stikker ud af jorden, et reb og en kugle til at binde pĂĄ enden. Der er ingen nationallystret tetherball liga eller organisation fra 2011, men spillet er bredt kendt og regler til spillet ligner overalt.

Udstyr

En tetherballpæl er ti meter lang og 2 inches i diameter, typisk lavet af stål. Polens ende skal begraves mindst to meter. Placer beton omkring polen for at stabilisere den. En øjenkrog er fastgjort 4 tommer fra toppen af ​​stangen. En standard nylon reb dækker bolden til stangen i en afstand af 8 fod. Bolden er den samme størrelse og vægt som en standard volleyball, men kan ændres lidt for at gøre tethering lettere. En 10-fods cirkel trækkes rundt om stangen. Cirklen er opdelt i halvdele.

Regler

Første servering er besluttet af mønt-flip og handles frem og tilbage hvert punkt. Serveren kan kun tjene med hænderne, men kan slå bolden i begge retninger. Når bolden er serveret, er spillets retning etableret, indtil en spiller får et punkt. Et punkt bliver scoret, når tovet ombrydes helt rundt om polen i en retning. En spiller kan ikke slå bolden to gange i træk og skal forblive i sin halvdel af cirklen. Efter serveringen kan spillerne bruge hvor som helst på den øverste halvdel af kroppen for at slå bolden. Kampe spilles, indtil en spiller når et forudbestemt antal og er foran med mindst to point.

Paddle Tetherball

Paddle tetherball ligner den normale tetherball, undtagen den spilles med en tennisbold og tennisrackete eller racketballstativ. Et tyndere reb bruges til at forankre tennisballen til stangen. Beskyttelsesøje slid anbefales med padle tetherball, fordi bolden har tendens til at bevæge sig meget hurtigere end i normal tetherball. Paddle tetherball spilles med de samme regler som normal tetherball.

Historie

Nogle mennesker hævder at tetherball har sin oprindelse i et voldeligt tartar-spil, der brugte ofre som en bold. Andre hævder, at den har sin oprindelse i majestætiske ritualer i Nordeuropa. En af de mindst sandsynlige historier har det, at spillet blev opfundet af Nigel Tether of Ball, England. Spillet er tæt forbundet med en volleyball, så det er sandsynligvis det blev oprettet efter 1895, året hvor volleyballen blev opfundet.

Del:
Kommentarer