Tegn til at kigge efter i et inficeret ar

Tegn til at kigge efter i et inficeret ar

Selv med den bedste pleje og hygiejne kan sår og ar blive smittet. Med stofresistente staph-infektioner, der når epidemiske proportioner i nogle dele af USA i oktober 2007, er det ifølge Center for Disease Control and Prevention nødvendigt med den resterende årvågenhed.

udledning

Når bandagen er fjernet, kan en lille mængde afladning forventes. Afladningen bør ikke vare længere end en dag. En stor mængde afladning eller ubehagelig lugt er ikke normal. Gul, hvid eller blodig udledning er tegn på infektion.

Hudændringer

Skorpedannelse, usædvanlige blå mærker, skalering og skrælning af huden omkring uren er ikke normale. Rødhed er en normal del af helingsprocessen af ​​et ar. Hvis infektion er indstillet, spredes det røde område til den omgivende hud. Det røde område kan omslutte hele såret eller spredes ud i striber, der ligner ridser. Dette er et tegn på, at arret er smittet og spredes og kræver behandling. Et andet symptom er, hvis arret bliver betændt, hævet og varmt til berøring. Test arret ved at røre det let og sammenligne temperaturen på huden til din hud længere fra arret. Når arret er varmere end det andet område af din hud, er det et tegn på, at arret er inficeret.

Generel utilpashed

Aching eller influenzalignende symptomer er et andet tegn på, at dit ar er inficeret, især hvis du udviser nogen af ​​de ovennævnte symptomer. Uforklaret feber, smerte og generel udmattelse kan bety, at infektion er til stede og er kommet ind i blodbanen. Dette er en alvorlig tilstand, der kræver øjeblikkelig lægehjælp.

Smerte

Smerter og noget kløe kan forventes med et sår. Når smerten eller kløen bliver værre i stedet for bedre, er dit ar ikke helbredende ordentligt. Tjek med din læge om, hvor længe du bør forvente at vare. Hvis smerten varer længere end normalt, skal du kontakte din læge. Hvis et gammelt ar pludselig udviser nogen af ​​disse symptomer, skal du straks kontakte din læge.

Del:
Kommentarer