Tegn på sygdom i menneskelig tunge

Tegn på sygdom i menneskelig tunge

Tungen kan være et nyttigt organ ved diagnosticering af forskellige lidelser. De fleste læger kontrollerer automatisk tunger under et generelt kontorbesøg, og du kan let se på tungen for at holde tabene på dit helbred. Nogle uregelmæssigheder i tungen kan skyldes allergiske reaktioner, kraftig rygning eller bivirkninger af medicin, mens andre kan være tegn på sygdom.

Ømhed og hævelse

En øm eller hævet tunge kan indikere sygdom. Sår tunger er achy og følsomme og ofte ledsaget af en bitter smag, tørhed eller mangel på smag i munden. Hævede tunge er dem, der er forstørrede og klodset. En betændt tunge og omkringliggende slimhinder kan være tegn på stomatitis - betændelse i slimhinden af ​​strukturer i munden. Andre sygdomme, der ofte er præget af en øm og hævet tunge, er hjerte-, hjerne- eller tarmlidelser og dem, som angriber blodkar eller kropsvæv.

Udslæt og kløe

En kløende tunge, eller en, der er belagt med udslæt, kan indikere sygdom. Vær opmærksom på kløe eller udslæt på tungen. Det kan være tegn på en infektion i din krop.

misfarvning

Misfarvning af tungen kan indikere et hvilket som helst antal sygdomme. Tunge kan udvikle hvide pletter, hvide pletter eller en hvid belægning, som kan være tegn på en autoimmun sygdom. Røde eller betændte tunger kan være tegn på anæmi. Svarte hårige tunge kan være tegn på mund sygdom gingivostamitis. Tunge, der er blå eller bleg, kan indikere lunge eller hjertesygdom eller anæmi. Tunge, der er mørke, med sort-blå, brunt eller sort pigmenter, kan indikere melanom eller hudkræft. Glossitis, eller en betændt rød tunge, kan være tegn på hiv eller de kroniske tilstande af hjertesygdomme eller diabetes. Tuner, der bliver røde og humpede, som en jordbær, kan indikere toksisk shocksyndrom. Jordbær tungen kan også være tegn på Kawasaki sygdom, som påvirker lymfeknuder. Furige tunger, der synes at have et lag pels eller hår på dem, kan tyde på gastrointestinal sygdom. Enhver misfarvning af tungen kan også være et tegn på kræft.

Sår og bump

Sår og knogler på tungen er andre potentielle tegn på sygdom. Sår kan være tegn på tuberkulose.

Andre symptomer

En hævet, smertefuld og brændende tunge kan indikere glossodyni, også kendt som brændende mundsyndrom. Det kan være et symptom på diabetes. En svag tunge kan også være et tegn på diabetes, såvel som alkoholisme og multipel sklerose. To yderligere symptomer, der kan tyde på sygdom, er en lille tungemåge og en følelsesløshed eller tunge tunge, kendt som paræstesi.

Del:
Kommentarer