Tegn på slutningen af ​​livet hos ældre

Tegn på slutningen af ​​livet hos ældre

Det kan være svært at vurdere, hvornår din ældre forælder nærmer sig døden, og du kan føle sig uforberedt. Før din ældre forælder går, vil hans krop udvikle faser af at dø. Nogle tegnslutningen af ​​livet kan omfatte øget agitation, tilbagetrækning fra familien og din forælder diskutere, at han er ved at dø - hvilket vil advare dig om, at døden nærmer sig. Selv om dette ikke giver dig nogen komfort, kan du i det mindste give palliativ pleje for at gøre overgangen så fredelig som muligt.

Ingen længere spisning

Din elskede kan nedsætte fødeindtaget. Dette kan være til skade for dig at vidne, da du måske føler at spisning på en eller anden måde kan forny din elskede styrke. Men som en bliver tættere på døden, behøver kroppen ikke længere næring. Gentagne opmuntring til at spise, eller endda tvinge mad, kan forårsage kvalme og mavesmerter, ifølge Rhode Island Hospital. Men du kan give trøst ved at anvende læbepalser eller fugtning dine elskede læber med ischips, anbefaler Mayo Clinic.

Mental Forvirring

De ældre kan opleve disorientation som de nær døden. Mellem 28 til 83 procent af individer vil opleve en form for delirium, da de kommer tættere på døden, som anført af Charlotte A. Paolini, DO for "Journal of the American Osteopathic Association." Symptomer kan omfatte hallucinationer, hukommelsestab, taler med tidligere døde kære og forvirring. Du kan overlade din elskede sin læge til at give et ikke-stressende miljø, hvis en stigning i agitation bliver bemærket.

Temperaturændringer

Blodcirkulationen begynder at flytte til organerne, hvilket gør ekstremiteterne koldt at røre ved. Kroppen kan svinge mellem koldt og varmt, og du kan mærke, at din elskede sveder eller føler sig klamret ved berøringen. Farven på huden kan også ændre sig, blive blålig eller blødt lilla. Du kan give din elskede et tæppe for at holde hende varmt. Men føler sig ikke ondt, hvis hun beslutter at hun ikke ønsker et tæppe. Din elskede kan ikke engang føle sig kold.

Døsighed

Din elskede kan bruge rigelige mængder tid på at sove. I løbet af denne fase kan han vække, men være ude af stand til at kommunikere til dig. I andre øjeblikke kan det være svært at genvinde din kærlighed fra hans søvn. Vær ikke bange for at tale med ham i løbet af denne tid. Selv om han ikke reagerer, kan han stadig høre dig. William Lamers, M.D., tidligere konsulent for Hospice Foundation of America, hævder, at hørelse er den sidste forstand, der er gået tabt før døden.

Vejrtrækning

Åndedrætsmønstre ændres ved nærvær af døden. Åndedræt kan blive hurtig, efterfulgt af en varighed af stoppet vejrtrækning i en proces, der kaldes Cheyne-Stokes, bemærker William Lamers, M.D. Pusten vil fortsætte og blive mere arbejdskraft som dødsfald. Congestion og hoste kan ledsage Cheyne-Stokes vejrtrækning. Du kan også mærke en rystende lyd inden for din elskede lunger. Du kan give din elskede en fordamper i sit værelse for at hjælpe med at lette væskens ophobning i hans lunger.

Enden

Northern Arizona Healthcare rapporterer, at før en person dør, kan en person udvikle en ny styrke. Du bemærker måske, at din elskede gør anmodninger eller udsagn. Dette er din elskede måde at sige farvel til og giver dig mulighed for at sige farvel. Mens i dette øjeblik kan du blive overvældet af sorg, give din elskede et kys eller sige: "Jeg elsker dig" kan hjælpe hende med at indse, at du er kommet til hende med at lade sig slippe.

Del:
Kommentarer