Tegn pĂĄ kaninallergier

Tegn pĂĄ kaninallergier

Selv om det er sjældent, kan nogle mennesker være meget allergiske over for kaniner. Dette kan være en erhvervsmæssig fare, hvis du arbejder i et laboratorium og ofte skal håndtere dem. Advarselssymboler for allergi over for kaniner varierer, og ikke alle allergiske over for kaniner vil have samme reaktion. Afhængigt af tilstedeværelsen af ​​andre allergener er det muligt, at dyret selv ikke kan være hovedårsagen, så det er vigtigt at vide, hvilke typer reaktioner der findes for at se, om der er forbindelse til en reaktion, som du i øjeblikket har.

Allergisk Rhinitis

Ved indånding kan kaninens urin, spyt, serum eller hår forårsage høfeber eller allergisk rhinitis, som omfatter mild til svær symptomer som astma, hvæsen, nysen og løbende næse. Folk, der oplever disse symptomer, kan også opleve kløende og undertiden ondt i halsen på grund af betændelse, sammen med ørerne popper eller føler sig tilstoppede. Næsepolypper er almindeligt synlige under en reaktion, og allergiske shinere, også kendt som mørke cirkler under øjnene, kan fremstå mere fremtrædende.

Allergisk konjunktivitis

Mere almindeligt kendt som 'pink eye', er allergisk conjunctivitis præget af kløende, hævede låg, rødmeede øjne og endda en lille udledning. Under denne reaktion kan dine øjne rive meget og forårsage sløret syn. Denne tilstand ser meget ud som viral conjunctivitis, som i nogle tilfælde kan være meget alvorlig, så sørg for at se en læge for en professionel diagnose.

Eksem

Eksem er enhver hudreaktion på et allergen. Også kendt specifikt som kontaktdermatitis, kan det forekomme hvor som helst på kroppen, der har været i kontakt med hårets, spytets, serum eller urin fra kaninen. Udslætene begynder med rødmet hud, med et stort område af små humle kendt som elveblødninger, der kan tykkere i møntsformede eller større plaques, som flager og er ekstremt kløende. Kløe forårsager de allergener, der allerede er til stede for at sprede og forværres; i svære reaktioner vil plaquesne indeholde små blister fyldt med en klar til gul pus.

Anafylaktisk shock

Anafylaksi er en livstruende reaktion og er meget sjælden, men kan ske inden for få minutter. Anafylaktisk chok er kendetegnet ved en sjov, ridset følelse i halsen, kvalme, gastrointestinale problemer og ekstreme biprodukter, der pludselig bryder ud gennem hele kroppen og hovedbunden. Hjertebanken sammen med overdreven svedtendens, rødme i ansigt og nakke og ekstrem angst eller panik kan også være til stede. Hvis anafylakse er mistænkt, er en tur til beredskabsrummet afgørende for øjeblikkelig behandling.

Del:
Kommentarer