Tegn pĂĄ at passere en nyresten

Tegn pĂĄ at passere en nyresten

Stoffer fundet i urinen, såsom calcium og urinsyre, kan opbygge og udvikle hårde sten i nyrerne. Lejlighedsvis forbliver stenene i nyren eller passerer gennem urinvejen uden nogen symptomer. Men at passere en nyre sten kan også være en uhyggelig oplevelse med flere ledsagende symptomer. Da en nyrestein kan variere fra størrelsen af ​​et sandkorn til en golfbolds størrelse, kan følgende symptomer variere fra mild til svær.

Smerte

Smerten ved at passere en nyre sten kan være ret alvorlig til tider. Det er almindeligt sagt, at at passere en nyresten er den nærmeste, en mand kan komme til smerte ved fødsel. Nogle kvinder har endda hævdet, at smerten er værre end fødslen, ifølge en undersøgelse fra Harvard Medical School. Alt dette afhænger dog af stenens størrelse og om det bliver anbragt et eller andet sted langs urinvejen. Nyre sten smerte ofte præsenterer sig i nedre ryg eller side. Underlivet og lysken kan også blive meget ømt, når sten er tæt på at komme ud.

Blodig urin

Blod kan være til stede i urinen på grund af en sten, der forårsager irritation eller bliver indgivet et sted i urinvejen. Dette blod kan også være et produkt af en urinvejsinfektion (UTI), som kan forårsages af en nyre. Nogle gange vil en patient have spor af blod i urinen, der ikke er synlige for det blotte øje.

Feber

Når en nyrestein er stor nok til at forårsage irritation i urinvejen eller blokere urinstrømmen, kan en infektion udvikle sig. Feber er et almindeligt tegn på blære eller nyreinfektion (begge kaldes ofte som et UTI). Derfor kan en patient diagnosticeres med et simpelt UTI uden at indse, at en nyresten er årsagen til problemet.

Brændende sensation

Som en nyre sten forsøger at gøre sin vej gennem urinvejene, kan det blive klemt ind mellem smalle passager. Dette medfører delvis eller fuldstændig blokering af urinen, hvilket resulterer i smerte, når en patient forsøger at urinere. Igen er dette et almindeligt tegn på en simpel UTI, så ekstrem smerte kan være den eneste indikation på, at en nyrestein skyldes problemet. Røntgenbilleder kan bekræfte, om der er sten tilstede i urinvejen.

Kvalme og opkast

Kvalme og opkastning kan udvikle sig, når en nyrestein forsøger at passere. Et par ting kan forårsage denne mave ked af det. Ekstrem smerte kan føre til kvalme, mens infektion og generel sygdom også kan forstyrre maven. Hvis en patient er på antibiotika for et UTI, der er forårsaget af nyrestenen, kan medicinen også bidrage til kvalme.

Del:
Kommentarer