Tegn og symptomer pĂĄ skaldyr Madforgiftning

Tegn og symptomer pĂĄ skaldyr Madforgiftning

Hummer, krabbe, jakobsmuslinger og andre typer skaldyr gør for velsmagende måltider og appetitvækkere, men en fornøjelig spiseoplevelse kan gå galt hurtigt, hvis det viser sig, at maden er blevet forurenet. Uheldigvis spiser tyndede skaldyr vil resultere i de ubehagelige og undertiden smertefulde symptomer på madforgiftning. Kig efter disse tegn for at hjælpe dig med at afgøre, om du har et tilfælde af skaldyr madforgiftning.

Fysiske symptomer

Symptomerne og tegnene på skaldyrsforgiftning kan variere fra individ til person, men de omfatter kvalme, opkastning, diarré og hovedpine. Du kan også føle muskel svaghed eller have en fornemmelse, at du flyder. Nogle gange vil læber, tunge og tandkød tingle eller begynde at blive følelsesløs, og der kan være svært ved at snakke eller sluge. Nogle typer skaldyr madforgiftning føre til rektal forbrænding eller langsom reflekser.

Behandling

Som med enhver form for madforgiftning er det vigtigt at erstatte tabte væsker og elektrolytter, så hold dig selv hydreret, især ved at forbruge klare væsker. Hvis symptomerne er svære, skal du se en sundhedsudbyder, som kan beslutte at rydde toksinerne fra din krop. Dette kan medføre at pumpe din mave. Sundhedsudbyderen kan også behandle madforgiftningen med antibiotika eller andre receptpligtige lægemidler.

Forebyggelse

Der er visse trin, du kan tage for at undgå et tilfælde af skaldyr madforgiftning. For eksempel må du ikke spise skaldyr, der har været udsat for røde tidevand. Røde tidevand er et fænomen udløst af giftigt plankton, der reproducerer i store mængder, hvilket forårsager, at vandet bliver rødt eller rødbrunt. Derudover bør du sørge for, at kogte skaldyr er blevet tilberedt til den rette temperatur. Når du forbereder eller serverer skaldyr (eller andre fødevarer), vask dine hænder ofte og brug kun uønskede tallerkener og redskaber.

Del:
Kommentarer