Tegn og symptomer på prostatitis diarré

Tegn og symptomer på prostatitis diarré

Prostatitis er en tilstand, hvor prostatakirtlen, et seksuelt organ hos mænd, bliver betændt, som regel som følge af sygdom, infektion eller skade på området. Lystesmerter og smertefuld eller vanskelig vandladning er de mest almindelige tegn på prostatitis. Når der er forårsaget af seksuelt overførte sygdomme, såsom klamydia eller gonoré eller fra en bakterieinfektion, som for eksempel E-coli-fødevareforgiftning, kan diarré også være et symptom på prostatitis.

Fælles symptomer på prostatitis

Vanskeligheder ved urinering eller ejakulering, smerter i bækkenområdet og smertefuld vandladning er de mest almindelige symptomer på prostatitis. Hyppig og presserende vandladning, især om natten, er også et almindeligt tegn på prostatitis.

Andre symptomer på prostatitis

Generelle tegn og symptomer på infektion, såsom diarré, feber, kulderystelser, kvalme og opkastning, kan være til stede ved tidlig start af prostatitis. Andre mindre almindelige symptomer på prostatitis omfatter tilbagevendende urinvejsinfektioner og lavere mavesmerter.

Risikofaktorer for prostatitis

Prostatitis opstår normalt hos unge og midaldrende mænd. Risikofaktorer for udvikling af prostatitis omfatter blæreinfektioner, urinrør infektioner, hyppige urinvejsinfektioner, fysisk traume til bækkenet eller lyskeområdet fra cykling eller ridning, dehydrering, HIV-infektion eller regelmæssig kateterbrug.

Behandling for prostatitis

Læger behandler generelt prostatitis med antibiotika, især hvis prostatitis er forårsaget af sygdom eller infektion. Men i tilfælde af alvorlige symptomer kan en person med prostatitis kræve indlæggelse for at modtage injektioner for at bekæmpe symptomerne. Læger kan ordinere alfa-blokkere og smertestillende midler, hvis personen oplever smerte eller ubehag som følge af prostatitis. Alternative former for behandling omfatter hvile, varmeterapi og massage. Patienter bruger disse naturlige midler, når prostatitis skyldes en skade på regionen.

Komplikationer

Hvis den ikke behandles, kan prostatitis forårsage infektioner i andre dele af kroppen, især i blodet og kønsorganerne, og det kan også føre til beskadiget sæd eller infertilitet.

Diarré

Vandige og lette afføring kan indikere diarré. Mavesmerter, kramper og øget hyppighed af afføring er almindelige symptomer forbundet med diarré. Diarré kan være et tegn eller symptom på en række medicinske sygdomme, herunder prostatitis.

Behandling for diarré

Behandling af diarré afhænger af årsagen. Hvis diarré er et symptom på sygdom eller sygdom, behandler læger først den underliggende sygdom eller sygdom for at hjælpe med at lindre symptomerne. Når sygdom forårsaget af virus eller bakterier forårsager diarré, læger ordinerer antibiotika. Hvis diarré er et symptom på sygdom, såsom irritabel tarmsyndrom, kan du behandle den underliggende sygdom med receptpligtig medicin. Mange kommercielle lægemidler, som f.eks. Pepto-Bismol og Imodium, kan også hjælpe med behandling og lindring af diarré.

Komplikationer

Diarré kan resultere i dehydrering og tab af væsker og mineraler, der er nødvendige for kroppens funktion. Mayo Clinic anbefaler at indtage orale rehydreringsprodukter, såsom sportsdrikke, for at hjælpe med at erstatte tabte væsker og elektrolytter i kroppen.

Del:
Kommentarer