Tegn og symptomer pĂĄ madforgiftning fra majones

Tegn og symptomer pĂĄ madforgiftning fra majones

Udtrykket "madforgiftning" refererer til sygdom som følge af at spise bakterier i fødevareprodukter eller bakterier overført til dem. Hvordan mad fremstilles og opbevares kan øge eller mindske risikoen for madforgiftning. Forberedelse og opbevaring af mayonnaise er et godt eksempel på risikofaktorer.

Fødevareforgiftning fra mayonnaise

Mayonnaise, et krydderi, der anvendes i mange opskrifter, har traditionelt været mistænkt med hensyn til fødevareforgiftningen. Denne misforståelse stammer fra det tidspunkt, hvor de fleste mayonnaise i hjemmet blev lavet fra bunden og ikke kommercielt produceret. Salmonella er en bakterie, der findes i fjerkræ og andre husdyrs kroppe. Et æg er en af ​​de ingredienser, der bruges til at lave mayonnaise. Den producerede mayonnaise indeholder kommercielt pasteuriseret (behandlet med varme til sterilisering) æg. Hvis mayonnaise bliver forurenet, er ukorrekt opbevaring eller krydskontaminering sandsynligvis årsagen.

Tegn

Nogle af tegnene på madforgiftning er for tørst, tør mund, ringe eller ingen urin og forvirring. Andre tegn indbefatter feber på op til 101,5, andre der spiste den samme mad oplever de samme symptomer og vedvarende symptomer, der varer længere end to dage.

Symptomer

Symptomer på salmonella-gift omfatter følelser af udmattelse og kølighed samt mavesmerter og / eller kramper, feber, diarré og dehydrering. Fødevareforgiftning kan være dødelig for grupper som spædbørn, ældre og mennesker med kompromitterede immunsystemer. For at bestemme om det er madforgiftning eller en virus, kræves en afføringskultur.

Behandling

De fleste mennesker med salmonellaforgiftning vil ikke kræve behandling, da tilstanden normalt løser sig inden for fire til syv dage. Personer, der lider af madforgiftning, bør drikke rigeligt med væsker; Undgå dog kaffe, te, sodavand og sportsdrikke. Langsomt introducere fødevarer, efter at abdominalsmerterne er faldet, ved hjælp af BRAT-kosten (bananer, ris, æbleauce og toast). Undgå fødevarer, der kan forværre maven, såsom fødevarer, der har højt fiberindhold eller højt indhold af fedt. I alvorlige tilfælde kan personen blive indlagt på hospitalet, og hvis bakterierne kommer ind i blodbanen, kan personen kræve antibiotika.

Forebyggelse

Begræns risikoen for madforgiftning ved at undgå rå og upasteuriserede fødevarer, såsom råæg, kagedej, tiramisu, chokolademousse og æg nog. Spis kød, der er grundigt kogt og ikke lyserød indeni. Frysefødevarer vil ikke dræbe alle bakterierne, derfor skal fødevarerne være grundigt kogte. Vask alle friske frugter og grøntsager, før du spiser. Derudover udøve god hygiejne ved at vaske hænderne før og under madlavning, ved hjælp af forskellige redskaber, og undgå krydskontaminering, f.eks. Ved hjælp af samme skærebræt eller placere rå mad nær deli eller salatføde.

Del:
Kommentarer