Tegn og symptomer på højt blodtryk hos kvinder

Tegn og symptomer på højt blodtryk hos kvinder

Højt blodtryk, også kendt som hypertension, er et problem, at 13% af kvinderne under 44 og halvdelen af ​​kvinderne i deres 60'ere lider af, ifølge Harvard Medical School. Da højt blodtryk kan føre til problemer som slagtilfælde, nyresvigt eller hjertesygdom, er genkendelsen af ​​tegn på højt blodtryk integreret i dit velbefindende. Desværre oplever de fleste kvinder ingen symptomer på højt blodtryk, indtil det er for sent.

Kedelig hovedpine

Mayo Clinic nævner sløv hovedpine som et af symptomerne på højt blodtryk. De advarer om, at oplever hovedpine som følge af højt blodtryk normalt opstår i de sene stadier af sygdommen. Når du begynder at få hovedpine på grund af højt blodtryk, kan dit liv være i fare. Hovedpine, der opstår ved vågning, er den type, der oftest er forbundet med forhøjet blodtryk.

næseblod

Næseblødninger, der forekommer oftere end normalt, kan også være et tegn på højt blodtryk hos kvinder. Som med hovedpine forekommer normalt næseblødninger forårsaget af højt blodtryk, indtil sygdommens sene stadier. Mayo Clinic anbefaler, at du har testet dit blodtryk i to års intervaller fra 20 år, så du ikke kan få fat i problemet, før det er for sent.

Risikofaktorer

CDC refererer til højt blodtryk som en "stille morder", da kvinder med højt blodtryk ikke oplever symptomer, indtil tilstanden bliver et problem. I stedet for at stole på fysiske symptomer på højt blodtryk som indikator, overveje risikofaktorer for højt blodtryk. Hvis du eller et familiemedlem falder ind i en højrisikokategori, skal du prøve dit blodtryk så hurtigt som muligt.

Rush University Medical Center opregner højrisikofaktorer for højt blodtryk som etnicitet, især afroamerikanere i det sydøstlige USA; kvinder i deres midt til ældste stadier af livet; fedme; kvinder, der tager orale præventionsmidler folk, der drikker store mængder alkoholholdige drikkevarer folk med en familiehistorie af højt blodtryk og dem, der lider af tilstande som nyresygdom, diabetes eller gigt.

Del:
Kommentarer