Tegn og symptomer på en undertrykt skjoldbruskkirtlen

Tegn og symptomer på en undertrykt skjoldbruskkirtlen

Skjoldbruskkirtlen er i din nakke lige under adams æble. Kirtlen er ansvarlig for at producere hormoner, som påvirker dit stofskifte. Når kirtlen ikke producerer nok hormoner, kaldes tilstanden hypothyroidisme. Symptomerne på denne tilstand opstår over en årrække. Læger skal tage blodprøver for at give en officiel diagnose af hypothyroidisme, når symptomerne er til stede.

Ledsmerter

Andre forhold forårsager også led smerte. Når ledsmerter er tilstede sammen med andre hypothyroidismeproblemer, bestemmer blodprøven, om smerten er et resultat af tilstanden. Fælles smerter kan forekomme i nogen af ​​leddene i kroppen.

Vægtøgning

En stigning i vægt, som du ikke kan forklare, er et symptom på en underaktiv skjoldbruskkirtel. Vægtforøgelsen må ikke være forårsaget af medicin eller overspisning. Når der ikke er nogen ændring i kost eller medicin og vægttab, kan det være et tegn på, at stofskiftet ikke fungerer korrekt. Metabolismen er den hastighed, at kroppen forbrænder kalorier.

Svaghed i musklerne

Symptomerne på hypothyroidisme forveksles ofte med tegn på aldring, ifølge Mayo Clinic. Symptomer som svaghed i musklerne alene kan ikke være tegn på skjoldbruskkirtlen, der ikke producerer nok hormoner, men når læger anser det sammen med andre, kan hypothyroidisme være årsagen.

Træthed

Træghed og træthed er almindelige symptomer på hypothyroidisme eller en skjoldbruskkirtlen, der undertrykkes og ikke producerer hormoner.

Skørne Negle

Skøre negle på hænder og fødder sammen med tør hud er symptomer på, at der er et hormonproblem forbundet med en underaktiv skjoldbruskkirtlen. Håret kan også blive skørt.

Forstoppelse

Forstoppelse er manglende evne til at få afføring. Andre sygdomme forårsager forstoppelse også. Uforklaret forstoppelse kan være et resultat af hypothyroidisme.

Puffy Face

Ansigtet kan svulme og blive blødt med skjoldbruskkirtelsygdomme.

Depression

Irritabilitet og depression kan være et resultat af hypothyroidisme. Disse symptomer kan være relateret til træthed og træghed forårsaget af tilstanden også.

Del:
Kommentarer