Tegn og symptomer pĂĄ en hiatal brok

Tegn og symptomer pĂĄ en hiatal brok

En hiatal brok, der også ofte betegnes som en hiatus brok, er en brok i det øvre gastrointestinale område. Det er forårsaget, når en øvre del af maven tår gennem en del af membranen og bryder ind i brystet. En hiatal brok kan fremme ubehag hos enkeltpersoner og kan også udgøre betydelige sundhedsrisici.

Sure opstød

En hiatal brok involverer en tåre i foringen af ​​membranen, vævet, som fysisk adskiller underlivet og thoraxen. Maven kan så bevæge sig op i membranen sammen med den nedre esophageal sphincter. Normalt holder sphincteren maven fordøjelsessyrer fra at rejse tilbage op i fordøjelseskanalen. Med en brok kan suren stige opad og forårsage gastroøsofageal reflux (GER) og gastroøsofageal reflukssygdom (GERD). Fælles symptomer på GERD og GER inkluderer en brændende fornemmelse i brystet samt en sur smag i mundens bagside. Dette er det mest almindelige tegn eller symptom på en hiatal brok, selvom brokken selv typisk går uden diagnose, medmindre enkeltpersoner har svær GER eller GERD, der kræver en nærmere undersøgelse.

Brystsmerter

Bevægelsen af ​​indre organer som følge af svækkelsen af ​​muskelvæv forårsaget af hiatal brok kan skabe fysiske brystsmerter. Smerten er typisk en kedelig smerte i brystet. Nogle lider af en hiatal brok kan dog opleve en skarpere pang i brystet.

Kvalme og appetit

Efterhånden som hiatal brokken vokser, kan mere af mavesækken bevæge sig opad i brystet. Dette kan forårsage sundheds symptomer relateret specifikt til maven. Nogle personer kan opleve forskellige niveauer af kvalme. Andre personer kan mærke ændringer i deres appetit, herunder øget appetit eller nedsat sultensyn. I tilfælde af ekstremt store brok, kan det være svært for personer, der har svært ved at sluge mad.

Åndedrætsproblemer

På grund af hernia, der skubber ind i membranen, er et usædvanligt men ikke uhørt symptom svært ved at trække vejret. Dette kan føles som en tæthed i brystet, der ligner den følelse, der er forårsaget af astma. I modsætning til astma vil personer, der tager steroide medicin til astma, sandsynligvis ikke mærke til en signifikant reduktion af vejrtrækningsproblemer, fordi brokhinden ikke reagerer på steroiderne.

Behandling

Typisk behandles en hiatal brok for sine symptomer i stedet for den faktiske brok. Små til milde brok er normalt symptomfri og bemærkes ikke af den enkelte. Hvis der er symptomer, vil læger ofte ordinere medicin til disse symptomer for at lette smerten og ubehag hos patienten. Kun i alvorlige tilfælde vil enkeltpersoner blive betjent for at fjerne den faktiske brok. Fælles medicin foreskrevet for at helbrede symptomer omfatter over-the-counter ikke-receptpligtige antacida såsom Tums eller receptpligtige lægemidler som protonpumpehæmmere til behandling af GERD forårsaget af en brok.

Del:
Kommentarer