Tegn og symptomer på dårlig cirkulation til hænder og fødder

Tegn og symptomer på dårlig cirkulation til hænder og fødder

Dårlig cirkulation, resultatet af mange kredsløbsproblemer og selv livsstilsvalg, er præget af blokerede eller trange arterier. Selvom mange symptomer kan synes at være små ulemper, kan dårlig omsætning føre til mere skadelige tilstande som højt blodtryk, hypertension, slagtilfælde, perifer arteriesygdom, nyreskade, aneurysmer, arteriosklerose, Raynauds sygdom og flebitis. Det er vigtigt at genkende tegn og symptomer på dårlig cirkulation, så hurtig diagnose og behandling kan søges. En diagnose vil blive foretaget med patientens medicinske historie, familiehistorie og livsstil, og derefter anbefales en ordentlig behandling. Følgende almindelige tegn på dårlig cirkulation bør ikke ignoreres.

Følelser i hænder og fødder

En ændring i fornemmelsen af ​​hænder og fødder er en indledende indikation af kredsløbsproblemer. Nummenhed, prikken (en følelse af stifter og nåle), problemer med kræsne temperaturer, et tab af følelse eller en konstant forkølelse er blandt de mest almindelige symptomer. Mere alvorlige tegn, som misfarvning, kan indikere cyanose eller mangel på ilt. Hvis hænder eller fødder bliver mørkere i farven, eller huden er blå eller lilla, så søg lægen så hurtigt som muligt.

Smerter og kramper

Selv om hænderne vil vise mange symptomer på dårlig cirkulation, bliver fødderne og benene hårdest ramt af denne tilstand. Kramper eller følelse af træthed i benene, balder eller fødder under aktivitet bør ikke ignoreres. Ofte kan fødderne, anklerne og benene svulme op ubehageligt. Åreknuder, edderkopper og smertefulde hudpletter er ydre tegn på, at ringe omsætning er til stede.

Hudbrud og helingsproblemer

En anden bivirkning ved dårlig cirkulation, patienter kan bemærke, at skader på ben og fødder ikke heler så hurtigt som en gang før. Disse betegnes som "hudbrud" og kan optræde som sår eller læsioner på benene, eller blot nedskæringer eller ridser, som ikke kan helbrede alene. For dem med dårlig cirkulation er forebyggelse af skade vigtig og kræver ekstra særlig pleje. Støttende fodtøj kan bæres, majs og callouses bør behandles af en læge, og forsigtighed bør bruges til at undgå tårer.

Del:
Kommentarer