Tegn og symptomer pĂĄ Cortisol Hormon Ubalance

Tegn og symptomer pĂĄ Cortisol Hormon Ubalance

Hormoner i menneskekroppen er delikat afbalanceret af forskellige kirtler. Hovedkirtlen i den menneskelige krop er hypofysen i hjernens bund, og de hormoner, den frigiver styrer funktionen af ​​andre kirtler i hele kroppen (dermed udtrykket "hovedkirtlen"). Hypofysen frigiver et hormon kaldet ACTH, som stimulerer binyrerne, der ligger oven på hver nyre, for at producere kortisol. Cortisol hjælper kroppen med at håndtere stress ved at regulere immunfunktion, blodsukker (sukker) og blodtryk. En ubalance i produktionen af ​​cortisol kan føre til flere tilstande, hver med deres eget sæt tegn og symptomer.

Træthed

Hvis kortisol er for høj, vil det udløse frigivelse af højere end normale niveauer af glukose i blodstrømmen. Denne forhøjede blodsukker forårsager symptomer svarende til dem, der ses hos mennesker med type 2-diabetes, herunder træthed. Dette skyldes, at glukosen i blodet ikke nødvendigvis betyder, at den er tilgængelig som brændstof til muskler og andre organer.

Hyppige infektioner

Cortisol nedsætter immunsystemets funktion som reaktion på stress. Faktisk anvendes en kortisollignende medicin kaldet prednison til behandling af autoimmune sygdomme som gigt. Personer med overordnede niveauer af kortisol i deres krop vil have immunsystemer, der næsten lukker ned, hvilket fører til hyppige infektioner, især bakterielle infektioner.

Svimmelhed og svimmelhed

Lavt niveau af kortisol fører til et fald i blodtrykket. Når kroppens blodtryk går ned under normale niveauer, er blodet ikke i stand til at nå hjernen så effektivt, hvilket fører til en følelse af svimmelhed og måske endda besvimelse.

Del:
Kommentarer