Tegn og symptomer pĂĽ allergi over for tobaksvarer

Tegn og symptomer pĂĽ allergi over for tobaksvarer

En tobaksallergi betyder en ugunstig reaktion fra din krop til det. De fleste symptomer fra tobakallergi kommer fra røgen, nür tobakken brÌnder. Folk med andre allergier og sundhedsmÌssige forhold kan vÌre mere følsomme over for tobaksrøg. Ifølge US Environmental Protection Agency er tobaksrøg en vigtig kilde til indendørs luftforurenende stoffer.

Øjeproblemer

Tobaksrøg er øjenirriterende. Det kan forürsage brÌnding i dine øjne. Kløende og vandige øjne er andre almindelige problemer, der kan opstü, hvis du er allergisk over for tobaksrøg. Dine øjne kan forekomme røde eller blod skudt. Hvis du har tørre øjne, kan disse symptomer vÌre endnu vÌrre. Over-the-counter øjendrüber kan hjÌlpe dine øjne til at føle sig og se bedre ud.

Åndedrætssystem bekymringer

En hoste er en refleks af kroppen, der hjÌlper med at holde luftvejene fri for irriterende stoffer. Da brÌndende tobak er fuld af giftige stoffer, der kan irritere dit hals og lunger, er hoste en naturlig reaktion pü tobaksrøgeksponering. Langvarig eksponering for tobaksrøg kan medføre nysen, nÌsestop eller rennende nÌse. Din nÌse og hals kan blive betÌndt, hvis du har en allergi over for tobaksrøg. OTC medicin, som nasal decongestants eller halssukkler, kan hjÌlpe med at mindske ovenstüende symptomer. Børn med tobakallergi kan udvikle astma, hvilket er en kronisk lidelse forürsaget af betÌndelse i lungerne og bronchiale rør. Eksponering for tobaksrøg kan ogsü forürsage vejrtrÌkning eller ündedrÌtsbesvÌr, isÌr hvis du har astma. En tobaksallergi gør dig mere modtagelig over for udvikling af gentagne luftvejsinfektioner, der omfatter lungebetÌndelse og bronkitis. Du kan fü brug for behandling med inhalerede steroider eller antibiotika til at kontrollere astma-relaterede symptomer eller respiratoriske infektioner.

Øreproblemer

Børn med tobakallergi kan erhverve ørerelaterede symptomer, hvis de udsÌttes for dette allergen. Dette sker, fordi strukturen mellem mellemøret og halsen, kaldet eustachianrøret, er lille hos smü børn. De eustachiske rør holder trykket ved at opbygge ved at lade luft bevÌge sig ind og ud af mellemøret. Fordi de eustachiske rør er meget smü, er de mindre i stand til at holde allergener og bakterier ude. Hvis du har allergier, kan de eustachiske rør blive blokeret og lade bakterier komme i mellemøret. Sü kan antallet af bakterier vokse inde i mellemøret og forürsage infektion. Disse øreinfektioner kan vÌre smertefulde. Symptomer pü en øreinfektion kan omfatte øre pres, smerte, feber og irritabilitet. Antibiotika og dekongestanter kan vÌre nødvendige for at behandle øreinfektioner i forbindelse med tobakallergi.

Hovedpine

Tobaksrøg fra cigaretter, cigarer og rør kan bidrage til hovedpine. Nikotin er en af ​​tobakens komponenter. Det stimulerer blodkarrene i hjernen til at indsnævres. Dette kan forårsage hovedpine. Tobaksrøg stimulerer også nerverne i ryggen af ​​halsen, hvilket også bidrager til smerter i hovedpine. Allergi med tobaksrøg, såvel som følsom over for lugten af ​​brændende tobak, kan også forårsage migrænehovedpine hos nogle mennesker. Undgå situationer eller steder, hvor tobak ryger er til stede, er den bedste måde at undgå disse hovedpine.

Del:
Kommentarer