Tai Chi vs Krav Maga

Tai Chi vs Krav Maga

Selvom begge har rødder i kampsport og selvforsvar, er tai chi og krav maga meget forskellige. Tai Chi er en visuelt smuk og langsomt kinesisk kampsport, og krav maga er en visuelt voldelig, hurtigtflyttende israelsk kampmetode. Tai chi handler om form over funktion, og krav maga handler om funktion over form. Så i kampkunstens verden er tai chi på "kunstens" ende af skalaen, og krav maga er ved "kampens" ende.

Historie

Tai chi eller tai chi chuan betyder "Grand Ultimate Fist", og den oprindelige Chen stil var en dødelig kampkunst, der blev brugt af livvagter. Som led i det kinesiske indre kampsportsystem blev det designet til at understrege styrke, stabilitet, fleksibilitet og balance. Eksterne kampsportsystemer derimod involverer hastighed, kraft, slagkraftig kontakt og masser af spring og spark.

I løbet af årene blev tai chi ændret, og mange variationer voksede ud af det, herunder solstil, Wu stil og Yang stil. Det har udviklet sig til en langsom og blid form for motion med yndefulde bevægelser - baseret på blokke, strejker og nedtagninger, som nu har form af en bevægende meditation - det passer til folk i alle aldre.

Krav maga betyder "Contact Combat", og det er ikke en traditionel kampsport med standardformaliteter. I stedet er det en selvforsvarsmetode udviklet af krigere i Israel og brugt i alle gren af ​​det israelske militær. Det kombinerer judo, jujitsu og boxing bevæger sig med våben til gadekampe.

Filosofi

Tai Chi er ofte repræsenteret af yin-yang-symbolet, som legemliggør livets to komplementære modsætninger, fordi det handler om balance. Mens yin og yang konstant bevæger sig, ændrer og transformerer, tai chi, ligesom hele livet, handler om at arbejde med den bevægelse. Kicks og blokke er ikke udført af aggression eller frygt, men med det formål at absorbere og afbøje negativ energi for at opnå et positivt resultat.

Krav maga, derimod, er meget aggressiv. Det har ét mål: at neutralisere fjenden så hurtigt som muligt. Det er ubegrænset, og bruger alle stilarter af sparking, stansning, chokes og take-downs. Mens konkurrencedygtige kampsport har regler og sikkerhedsretningslinjer, tillader krage maga enhver teknik eller mål, herunder øjne, lyske, hals og ansigt. På grund af dette er der ingen krav maga turneringer, konkurrencer eller ønske om at blive repræsenteret som en olympisk sport.

Funktioner

Tai Chi er normalt præsenteret som en serie af stillinger eller kata, som er en serie af koreograferede bevægelser, der skal praktiseres og perfektioneres. Som sådan ligner den næsten en dans, med langsom vejrtrækning og væskebevægelser, der ikke har nogen rigtig begyndelse eller ende. For deltagerne præsenterer dette en meditativ komponent kombineret med motion for en komplet oplevelse i sind-krops-ånd.

Krav maga har ingen formel kata, og du vil sandsynligvis aldrig se det uden mindst to personer i direkte hånd-til-hånd kamp, ​​så det ser ud til at være en voldsom streetkamp. Hænder, fødder, arme, ben og våben er alle brugt ondskabsfuldt.

Fordele

Ifølge MayoClinic omfatter fordelene ved tai chi nedsat stress og angst, samt øget energi, udholdenhed, aerob kapacitet, fleksibilitet, balance, muskelstyrke og definition. Den nonprofit sundhedsorganisation siger, at det også viser, at det kan bidrage til at forbedre søvnkvaliteten og immunsystemet, forbedre ledsmerter og overordnet velvære og reducere risikoen for fald i ældre voksne.

Krav Maga har helt sikkert de samme fordele som enhver anden streng øvelse, men den største fordel er altid selvforsvar.

Del:
Kommentarer