Symptomer pĂĄ tarmblokering

Symptomer pĂĄ tarmblokering

Tarm blokering er også almindeligvis kendt som en intestinal obstruktion. Det er heller ikke behageligt at opleve, og i nogle tilfælde kan det være dødeligt. Enhver form for intestinal blokering i tyndtarmen eller tyktarmen kan forhindre affald og væsker i at passere og kan føre til bogstavmæssige backups, der forårsager en lang række andre medicinske problemer. At lære at forstå symptomerne på tarm blokering vil hjælpe personer søger øjeblikkelig behandling for at undgå mere alvorlige komplikationer.

Definition

En tarmblokering er defineret som noget, som hindrer bevægelse af væsker eller mere fast stof gennem tarmene. Obstruktion kan skyldes mange faktorer, herunder en mekanisk obstruktion (noget fysisk som en tumor eller diverticulae), som bogstaveligt talt blokerer tarmkanalen. Andre årsager kan omfatte funktionsfejl i tarmen, som forhindrer passage af materialer. I mange tilfælde er blokering forårsaget af fysiske faktorer som tarmvæv, indsnævring af passager forårsaget af divertikulitis, inflammation forårsaget af irritabelt tarmsyndrom eller Crohns sygdom og andre sådanne faktorer.

Symptomer

Almindelige symptomer på tarmobstruktion eller blokering omfatter kramper, lejlighedsvis men skarp eller stivende mavesmerter, kvalme og opkastning. Nogle mennesker oplever diarré, mens andre ikke kan få tarmbevægelse eller endda passere gas, på trods af at underbukken "føles fuld". Nogle personer oplever ekstrem ømhed i abdominalområdet, eller endda hævelse, der betegnes som en udbredt mave.

Risici

Nogle personer kan være mere udsatte for tarmobstruktion end andre. Nogle overvejelser omfatter tidligere bækkenoperation, diagnose af Crohns sygdom eller andre inflammatoriske tarmbetingelser eller en diagnose af abdominal cancer.

Komplikationer

Venstre ubehandlet, kan en blokeret tarm føre til mere alvorlige medicinske problemer og problemer, hvoraf nogle af de mest almindelige er afskåret blodforsyning, død af tarmvæv på grund af denne mangel på blodgennemstrømning, kroppens stærkt begrænsede evne til at absorbere fødevarer og væsker og svær mavesmerter. Nogle individer udvikler peritonitis, som er en infektion i bukhulen, der kan føre til chok og endog døden.

Behandlinger

Behandlinger for en forhindret tarm afhænger af obstruktionens type og placering samt sværhedsgraden. De fleste individer, der er diagnosticeret med tarmobstruktion, skal indlægges, og behandlinger kan omfatte medicin, der fremmer sammentrækninger i et forsøg på at skubbe indholdet gennem tarmene, en NG (nasal gastrisk) rørindsats, som hjælper med at fjerne luft fra mave og tarm og giver tarmene en lidt mere plads i et forsøg på at lette bevægelsen og i alvorlige tilfælde operation for at fjerne blokering.

Del:
Kommentarer