Symptomer på ørekanalgærinfektioner hos mennesker

Symptomer på ørekanalgærinfektioner hos mennesker

Gær, også kendt som candida svampen, forårsager ofte øreinfektioner hos mennesker. Dette sker normalt, når der findes bakterier på bagsiden af ​​munden mod begyndelsen af ​​rørene, der fører til ørerne. Gærsporene trives i varme, fugtige steder, hvilket gør ørerne til et meget modtageligt område. At kunne søge efter og identificere symptomerne på en ørekanalinfektion forårsaget af gær kan hjælpe med passende behandling.

Baggrund

En gærinfektion i øret forårsager betændelse i det ydre øre. Selvom nogen kan blive påvirket, påvirker infektionen primært børn, svømmere og dem, der bærer høreapparater. På grund af dens udbredelse blandt svømmere er en øregærinfektion også omtalt som svømmerens øre. Som med de fleste gærinfektioner består de grundlæggende symptomer af kløe, ømhed eller skudsmerter, hvid udtømning fra ørerne og problemer med at sove (se Referencer 1 og 2). Indledningsvis bliver huden omkring ørerne rød, og der er en følelse af fylde i øret såvel som overdreven dræning. Disse symptomer er almindelige for alle øreinfektioner, og det er vigtigt at se en læge, før symptomerne bliver værre.

Udladning og høretab

Bortset fra kløe og ømhed er hvid udledning et af de mest almindelige symptomer på en gærør-infektion. Den hvide udledning i og omkring øremærken kan være bomuldsmæssig i tekstur. Infektioner kan være tilbagevendende og føre til væske i ørerne. Ofte blokerer denne udladning ørerne og hørelsen bliver vanskeligere. Selv om antibiotika ofte ordineres af læger, kan infektionen rydde op alene eller med ændringer i hygiejne eller kost. Hvis antibiotika ikke er effektive, kan en svampebehandling hjælpe med at lindre de smertefulde symptomer (se Referencer 2 og 3).

Smerte

Ørepine er nok det mest ubehagelige symptom, der består af kedelig aches til skarp, skød smerter i ørerne. De skarpe smerter gør ofte sovende vanskelige. Hævelse i det indre øre kan også føre til hævelse af lymfeknuderne i nakken (se Reference 2). Hvis det ikke helbredes hurtigt, kan infektionen komme ind i blodbanen og påvirke de indre organer, hvorefter infektionen er kendt som systemisk candida sygdom (se reference 1). Jo længere infektionen forbliver i øret, jo værre bliver smerten, og infektionen bliver mere resistent over for behandling over tid.

Del:
Kommentarer