Symptomer på lymfeknude kræft

Symptomer på lymfeknude kræft

Lymfeknuder, små bønnelignende kirtler omgivet af væv, er placeret gennem hele kroppen langs lymfesystemet. Når de fungerer normalt, filtrerer lymfeknuder bakterier og toksiner fra lymfevæsken i kroppen. Når kræft rammer lymfesystemet lider lymfeknuderne, og kræftpatienten kan opleve en eller flere almindelige symptomer. Lymfeknudecancer (lymfom) passer generelt til en af ​​to kategorier, Hodgkins sygdom eller Non-Hodgkins sygdom. Symptomerne på begge er ens.

Hævede knuder

Et af de tidligste mærkbare symptomer på lymfeknuder kræft involverer hævelse af de enkelte lymfekirtler. I dele af kroppen, hvor lymfeknuderne er tæt på hudens overflade, herunder nakke, armhuler og lænestole, kan de føle sig som forstørrede støder eller knuder, der måske ikke er berørte. Selvom hævede lymfeknuder er et symptom på adskillige lidelser, bør de blive underrettet af en læge.

Smerte

En generaliseret ømhed i området med en hævet lymfeknude kan forekomme i de tidlige stadier af lymfeknudercancer, før symptomer, der er mere alvorlige, fremkommer. Smerten kan øges efter at have drukket alkohol. Når kræften skrider frem, kan lymfeknuder i maven forårsage smerte i milten, der kan svulme, hvilket skaber ømhed i underlivet og en følelse af fylde.

Appetit og vægttab

Lossen af ​​appetit og det efterfølgende vægttab er fælles med udviklingen af ​​lymfeknudercancer. Disse symptomer er imidlertid almindelige i mange medicinske lidelser, og en læge bør undersøge patienten for at udelukke en anden tilstand.

Yderligere symptomer

Kræftpatienten kan lide af yderligere symptomer, når lymfeknude kræft rammer. Uforklaret sløvhed eller træthed er almindelig, og patienten kan køre en lavkvalitetsfeber, hvilket resulterer i nattesved og kuldegysninger. Nogle patienter kan opleve kløe, der ikke lindres af aktuelle anti-kløe cremer. Brystsmerter og hoste kan ledsage lymfeknudercancer, hvis lymfekirtlerne i brystet er påvirket.

Diagnose

Da lymfesystemet er involveret i mange andre medicinske tilstande, skal en læge bestille blodprøver og foretage en fysisk undersøgelse, inden han foretager en diagnose. Han kan også tage røntgenstråler i brystet og underlivet og udføre en biopsi af en hævet lymfeknude.

Del:
Kommentarer