Symptomer pĂĄ infantigo

Symptomer pĂĄ infantigo

Infantigo, mere almindeligt kendt som impetigo, er en hudinfektion forårsaget af en staphylococcus (staph) bakterieinfektion. Infektions smitsom form kan skyldes Staph eller Streptococci (strep) bakterier. Bakterieinfektionen er karakteriseret ved hudblærer og læsioner. Impetigo er mest almindelig hos børn.

Ă…rsager

Impetigo skyldes bakterier, der kommer ind i huden gennem et åbent sår eller insektbid. Bakterier lever naturligt på huden, men kan forårsage en infektion, når huden har brudt. Når bakterierne er inde i kroppen, producerer det et giftstof, der spalter huden åben og forårsager udslæt set med infektionen. Denne ødelagte hud er det første symptom på sygdommen.

Udslæt placering

Imeptigo kan forårsage udslæt overalt på kroppen, men det ses typisk på ansigtet. Rundt næse og mund er det mest almindelige sted for udslæt at forekomme.

Rødt øde stadium

Den første fase af impetigo hududslæt begynder som et misfarvet rødt øm. Hvis sagen er den smitsomme form, begynder det røde område typisk 4 til 10 dage efter at være udsat.

Blisterfase

Det røde øm vil senere udvikle væskefyldte blærer. Blærerne er meget tynde og brister let. Blærerne vil også ose og græde. Væsken inde i blærerne er halmfarvet.

Crust Stage

Udslætet danner en honningfarvet skorpe, da den tørrer op og går væk. Udslæt kan være ret kløende og kan være mildt smertefuldt. En feber følger normalt ikke denne infektion.

Forbedring af udslæt symptomer

Impetigo udslæt begynder at gå væk, når det er behandlet med antibiotika, og det forlader normalt ikke ar på huden.

Del:
Kommentarer