Symptomer pĂĄ ikke at drikke nok vand

Symptomer pĂĄ ikke at drikke nok vand

Tilstrækkeligt vandindtag er afgørende for, at din krop fungerer korrekt og ikke drikker nok fører til dehydrering, hvilket kan få alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser. Vandet, du spiser, skal balancere det beløb, din krop taber dagligt. Vandtab forekommer på mange forskellige måder, såsom vejrtrækning, urinering og svedning. Opkastning og diarré kan også bidrage til betydeligt vandtab. At anerkende symptomerne på dehydrering vil hjælpe dig med at bestemme, om du drikker nok vand.

Mild til moderat symptomer

Der er et par tidlige tegn for at se på, at der kan være opmærksom på, at du ikke drikker nok vand. Det mest oplagte symptom er tørst eller tør mund. Du kan også opleve, at du sveder mindre og ikke vandrer så meget som sædvanligt, eller når du tørrer det, er det en lysegul farve. Cleveland Clinic antyder, at hvis din urin spænder mellem lyse gule og en honning farve, skal du drikke vand så hurtigt som muligt. Muskelkramper er et andet symptom på moderat dehydrering, ifølge MedlinePlus.

Alvorlige symptomer

Hvis du ikke er opmærksom på de første symptomer på dehydrering, kan du begynde at opleve svære symptomer. Din urin kan vende sig fra lyse gule til mørkegul eller gul. Dine øjne kan blive sunket, og din hud kan føle sig tør og kølig. De mest alvorlige og farlige symptomer påvirker dit nervesystem og hjerte. Du kan blive lyshårede, svimmel og forvirret. Dehydrering kan også ændre dit humør og påvirke din hjernefunktion og kortvarig hukommelse, bidrage til hovedpine og forlænge migræne, ifølge en anmeldelse i et 2010-udgave af "Ernæringsanmeldelser." Deres hjerteslag og vejrtrækning kan blive hurtige, og du kan miste bevidstheden eller gå i chok. Hjerneskade, anfald og endog dødsfald kan opstå, hvis dehydrering er ubehandlet.

Behandling af dehydrering

Hvis du oplever nogen af ​​de anførte symptomer, og du tror, ​​at det er fordi du er dehydreret, skal du straks drikke vand. Hvis dine symptomer er svære, søg lægehjælp eller ring 911. Hvis du har problemer med at drikke nok vand, fordi du finder det usmageligt, skal du tilføje lidt citron eller kalk for at give det smag. Hvis du er dehydreret på grund af sygdom, kan kvalme forhindre dig i at drikke nok vand eller holde det nede, så prøv at sutte på ischips eller popsicles eller nippe til kylling bouillon. Elektrolytdrikke er et klogt valg af væske og kan også erstatte tabte elektrolytter, ifølge MedlinePlus.

FĂĄ nok vand

Dit væskeindtag bestemmes af mere end hvor meget almindeligt vand du drikker. Fødevarer med højt indhold af vand, såsom supper, frugt, grøntsager og endda nogle kød, tegner sig for omkring 20 procent af dit daglige indtag, ifølge Institute of Medicine. Institutet noterer sig også, at det anbefalede daglige vandindtag er 3,7 liter for mænd og 2,7 liter for kvinder. Merck Manual fortæller, at de ældre har særlig risiko for dehydrering, da deres hjerner ikke kan registrere tørst så aktivt og præcist som hjernen hos yngre mennesker kan. Jo ældre du er, desto mere må du tvinge dig selv til at drikke vand for at blive hydreret.

Del:
Kommentarer