Symptomer på høje blodplader

Symptomer på høje blodplader

Høje blodplader kaldes også trombocytæmi. Dette er en tilstand, der kan skyldes en række forskellige sygdomme, herunder reumatoid arthritis, kræft og en række andre lidelser. I mange tilfælde er årsagen til høje blodplader imidlertid ikke kendt, og dens symptomer kan være svækkende.

Stikkende og brændende

Ifølge Merck Manual Online Medical Library kan personer med høje blodplader opleve usædvanlige fornemmelser i deres hænder og fødder, herunder brændende og prikkende. Det vides ikke præcist, hvorfor disse fornemmelser er til stede hos mennesker med denne lidelse. Imidlertid er det mistanke om, at høje blodplader forstyrrer kredsløbssystemet, hvilket resulterer i brænding og prikken. Ældre mennesker er mere tilbøjelige til at få forhøjet blodplader og kan have yderligere cirkulationsproblemer udover trombocytæmi.

Visionsændringer

Visionsændringer er et almindeligt symptom på høje blodplader, ifølge Merck. Som med brændende og prikkende fornemmelser i fødderne antages det, at den høje mængde blodkar og kapillærer i øjnene bidrager til synsproblemer og ændringer, der opstår som blodpladerne akkumuleres i øjnene. En test, som mange oftalmologer anvender, tager et fotografi af det indre øje og illustrerer uregelmæssigheder i øjens blodcirkulation.

Hovedpine

Som med de fleste andre symptomer på høje blodplader medfører hovedpine problemer med blodcirkulationen i blodårerne, karrene og kapillærerne i hovedbunden og i membranen, der omgiver hjernen. Ifølge Merck bidrager problemerne med omsætning væsentligt til mængden, hyppigheden og intensiteten af ​​hovedpine, der er erfarne hos personer med høje blodplader. I mange tilfælde hovedpine kan være det første og primære symptom oplevet af et folk med en høj blodplade tæller.

Kolde følelser

Som med de fleste andre symptomer på høje blodplader kan fornemmelser af kulde i hænder og fødder være direkte relateret til problemer med kredsløbssystemet i hænder og fødder. Ifølge Merck kan små blodpropper være til stede i lilla kapillærer og vener i ekstremiteterne, hvilket får dem til at føle sig usædvanligt koldt, selvom udetemperaturen er varm. Ældre mennesker kan være særligt tilbøjelige til at få problemer med blodcirkulationen i deres hænder og fødder. Pulser i deres ekstremiteter bør kontrolleres regelmæssigt.

næseblod

Et af symptomerne på høje blodplader kan være hyppige næseblod. Gennembrud blødning kan forekomme med en vis regelmæssighed som blodplader opbygges og skaber blodpropper. Ifølge Merck kan næseblødninger være en spontan begivenhed uden forklaring. Hvis næseblod bliver almindelige hændelser, skal der dog antages at være høje blodplader. Andre typer af blødninger, der kan forekomme med høje blodplader, omfatter øre eller let blødning fra tandkød, let blå mærkning og blødning i fordøjelseskanalen.

Del:
Kommentarer