Symptomer på en stranguleret brok

Symptomer på en stranguleret brok

Hvad er en brok?

En brokkelse opstår (oftest i maven) som væg eller foring af et hulrum svækkes, og organerne menes at forblive inden i det hulrum glide ud, hvilket skaber en udbulning. Disse udbulninger omfatter typisk fedtvæv og tarm. De fleste mennesker er bekendt med abdominal brok, men kan undlade at indse, at brok kan ske på andre områder af kroppen også. Selvom det typisk ikke er livstruende, kan hernier i nogle tilfælde blive kvalt, hvilket udgør en medicinsk nødsituation. Derfor bliver du mere bekendt med de forskellige former for brok og symptomer på strangulerede brok kan faktisk redde dit liv.

Almindelige former for brok

De hyppigste typer af brok er forbundet med abdominalvæggen og kan være genetisk eller erhvervet senere i livet. Inghinale brok er langt de mere udbredte af disse og forekommer i lyskeområdet. Som navnet antyder sker hængsler i områder med tidligere kirurgisk reparation i maven, mens epigastriske hernier forekommer mellem ribcage og navlen og består ofte kun af fedtvæv. Flere sjældne former for brok er lårbenhernien, som udbulder i midterhårregionen og spigelbrusen, der opstår på siden af ​​maven. Mens brok er uklart og en gener, er de typisk ikke farlige, medmindre de bliver kvalt. Symptomer på ikke-strangulerede brok er lejlighedsvis smerte eller ømhed (men må ikke være berørt) og øget størrelse af bukken, når trykket i underlivet øges, f.eks. Ved nysen. Også i de tidlige stadier bliver brok ofte let skubbet tilbage på plads, men de kan blive større over tid, hvilket gør dem irreducible.

Strangulated Hernia Symptomer og Behandling

Strangulerede brokhugger refererer til brok, der har deres blodforsyning afskåret. Når dette sker, kan ethvert væv i brokhinden, såsom tarmene, blive iskæmisk og dø hurtigt. Det betyder, at hurtig operation er afgørende for at redde det hernierede væv. Strangulerede brok kan differentieres fra regelmæssige brok, idet de er irreducible, er altid smertefulde, er ømme på berøring, og nogle gange ledsages symptomer på kvalme, opkast og feber. Den berørte person kan også føle sig syg generelt. For at være på den sikre side skal enhver med en brok, der oplever en pludselig stigning i smerte eller nogen af ​​disse symptomer, straks kontakte deres læge.

Del:
Kommentarer