Symptomer på en forstørret prostata

Symptomer på en forstørret prostata

Når mænd bliver ældre, øger deres chancer for en forstørret prostata. Forstørrede prostater kan resultere i ubehag, og mange symptomer bliver let synlige. Alvorligheden af ​​tilstanden varierer hos mænd, og ca. halvdelen af ​​mændene med en forstørret prostata har aldrig symptomer, der er alvorlige nok til at berettige dem, der søger lægehjælp. Få din prostata undersøgt af en læge, hver gang du har en fysisk.

Meget tidlige symptomer

Akut prostatitis, eller mere almindeligt en forstørret prostata, begynder ofte med et par telltale symptomer. Den mest grundlæggende er feber og kuldegysninger. Fordi disse er ret almindelige symptomer for de fleste sygdomme, forbinder kun få mennesker dem med en forstørret prostata.

Tidlige symptomer

Forstørrede prostater kan forårsage en række ubehag og smerter. Disse smerter er tidlige symptomer, at din prostata kan forstørres. Hvis du oplever kulderystelser eller feber ud over disse smerter, er dette en klar indikation af en forstørret prostata. Smerterne kan omfatte nedre abdominalt ubehag, smerte i området mellem kønsorganer og anus og brænder under vandladning.

Progressive symptomer

Hvis prostata går ukontrolleret, kan smerten øges og spredes. Du vil også opleve ændringer i dine urinvaner. Urinering vil blive en belastning, og du vil føle behovet for at gå hyppigere. Din urin kommer ud i sporer, ofte stopper og starter under processen.

Yderligere symptomer

En forstørret prostata kan resultere i en urinvejsinfektion. Dette vil gøre urinering ekstremt smertefuldt. Urinvejsinfektionen kunne også spredes til epididymis, hvilket forårsager epididymitis. Hæmaturi, som er udtrykket for blod i urinen, er også muligt.

Kontakt din læge

Hvis du oplever ændringer i dine vanlige vaner, skal du kontakte din læge. Prostata eksamener er vigtige under din rutinemæssige kontrol. Hvis du frygter, at din prostata er blevet inficeret eller forstørret, planlæg en høring med din læge. Ved at holde på toppen af ​​din prostata sundhed, vil du være i stand til at undgå disse symptomer og de vanskeligheder, der følger med en forstørret prostata.

Del:
Kommentarer