Symptomer pĂĄ en aneurysme i anklen

Symptomer pĂĄ en aneurysme i anklen

En aneurisme er defineret som udbulning, der forekommer i en blodkarvæg. Aneurisme har tyndere svagere vægge end resten af ​​blodkaret. Faren for en aneurisme er brud, som kan forårsage alvorlig og potentielt dødelig indre blødning, afhængigt af dets placering. De mest almindelige typer af aneurysmer er dem, der ligger i aorta på et hvilket som helst tidspunkt langs dens struktur, fra brystet til maven. Mindre almindelige er perifere aneurismer, som er dem, der ligger i ekstremiteterne. En aneurisme, uanset hvor den er placeret, kan forårsage alvorlig og uoprettelig skade, hvis den ikke diagnosticeres og behandles.

Fælles symptomer

Smerter i anklen ved pulspunktet bag ankelbenet er et almindeligt symptom forårsaget af trykket på karret, da blodet cirkulerer gennem det berørte område. Smerter kan være kedelige, bankende og konsekvente, eller skarpe og intermitterende, afhængigt af størrelsen og den præcise placering af aneurysmen.

Smerter og hævelse

Smerte eller ømhed vil sandsynligvis mærkes omkring ankelleddet. Smerter og hævelser kan dog også findes i fod eller tæer, hvis blodgennemstrømningen er kompromitteret af hævelsen.

Numbness eller Tingling

Fordi blodkaret svulmer, kan omgivende nerver komprimeres, hvilket fører til fornemmelser af prikken eller følelsesløshed i foden eller tæerne.

Svaghed

På grund af tryk forårsaget af hævede blodkar mod nerver eller nerveender i nærheden af ​​aneurisme i ankelen, kan muskeltræthed eller svaghed ofte mærkes. Denne svaghed kan omfatte svært at gå eller stærke smerter, når der er presset på den berørte ankel.

Addtional Symptomer pĂĄ en Perifer Aneurysme

En aneurisme i skibene, der fører til eller fra ankelen, kan også forårsage en pulserende fornemmelse, da blodet, der skubbes fra aorta ned i lårarterien eller poplitealvenen, når det berørte område. Kramper er også ofte oplevet som omgivende muskler reagerer på tilstedeværelsen af ​​aneurysmen. Nogle individer udvikler sår eller mavesår på foden og tæerne på den ramte lemmer. Smerter i sådanne tilfælde forsvinder ikke med hvile.

Komplikationer

Hvis ikke behandlet, kan en perifer aneurisme i ankelen i sidste ende føre til gangren som blodgennemstrømning til foden eller tæerne er kompromitteret. I mange tilfælde kan sådan vævsdød resultere i behovet for amputation af det berørte lem.

Del:
Kommentarer