Symptomer på dopaminmangel

Symptomer på dopaminmangel

Kroppen har en strategisk balance, som den skal opretholde for at kunne fungere korrekt. Når der er for lidt eller for meget af noget, begynder tingene at ske, så personen bliver opmærksom på, at noget ikke er rigtigt. Dopamin er et eksempel på denne balance. Hvis kroppen ikke har den korrekte mængde, vil der være negative konsekvenser.

Identifikation

Et neurotransmitters arbejde er at transportere meddelelser fra en hjernecelle til den anden. Dopamin er neurotransmitteren, der er specifikt bundet til styring af bevægelse og følelser. Derfor, når balancen af ​​dopamin er slukket, er der mentale og fysiske virkninger, der kan ændre livet. Når der er for meget dopamin i kroppen, kan resultatet være skizofreni. For lidt dopamin har også ekstremt negative virkninger.

Årsager

Parkinsons sygdom, mangel på vitamin, problemer med andre kropssystemer og skjoldbruskkirtlen er bare nogle af grundene til, at nogen kan udvikle lav dopamin. Miljømæssige årsager som manglende søvn og stress kan også forårsage dopaminmangel. Eksponering for bly, arsen og cadmium er andre mulige årsager. Nogle af disse har enkle løsninger som forandring af daglige aktiviteter, mens andre kræver mere komplekse løsninger som daglige medicin.

Symptomer

Dopaminmangel kan resultere i simple til komplekse symptomer. Folk ser ofte deprimeret ud. Tegn på depression er mangel på interesse i deres liv, ingen motivation, udsættelse og manglende evne til at føle fornøjelse. De sover meget og har svært ved at komme op om morgenen. Andre symptomer på lav dopamin er mere tilbøjelige til at danne afhængighed, et behov for koffein eller andre stimulerende stoffer og øge vægten.

Parkinsons sygdom

En ekstrem mangel på dopamin kan skyldes Parkinsons sygdom. Dette er et neurologisk problem, som i høj grad påvirker motorens færdigheder og andre aktiviteter hos en person. De vigtigste symptomer er tremor eller ryster mens du hviler, langsom bevægelse, stive muskler og tab af balance. Eksempler på sekundære symptomer er en kropsholdning, der ser ud til at læne sig fremad, problemer med at synke, træthed, problemer med fine motoriske evner og manglende evne til at danne normale ansigtsudtryk. Der er også symptomer, der ikke specifikt er relateret til bevægelse som demens, problemer med at sove og smerte.

Overvejelser

Det er vigtigt at forstå, at det kan være svært for en person, der beskæftiger sig med disse symptomer at genkende dem i sig selv. Problemer med depression, træthed og stress kan let henføres til andre ting. Derfor er det afgørende at søge lægehjælp for at finde ud af, hvad der virkelig foregår, så det kan behandles så vidt muligt.

Del:
Kommentarer