Svømning med håndtag

Svømning med håndtag

For nogen der er ny til at bøjle, kan det være svært at vide, hvad du kan og ikke kan gøre med bøjler i munden. Når du først får armbånd, vil de sandsynligvis gøre ondt, uanset hvad du gør. Dette er ikke et tegn på, at du gør noget galt, men blot, at dine tænder justerer sig til bøjlerne.

Seler

De fleste mennesker antager, at det eneste formål med bøjler er at rette tænder, men de tjener faktisk et par andre formål. Bøjler kan bruges til at korrigere en ukorrekt justeret bid, hvilket er den måde, hvorpå dine øverste og nederste tænder mødes.

Bøjler og vand

Da armaturer består af titaniumlegering eller andre lignende materialer, er de rustfaste. Dette hjælper både i puljen og mere generelt med spyt i munden. Hvis bøjlerne var lavet af et materiale, der var rustet, ville poolvand sandsynligvis gøre dem rustne, men det ville også spytte. Baseret på dette er der ingen grund til, at du ikke kan svømme med bøjler i munden.

Kontakt Sport

Hvis du svømmer omgange eller bare slapper af i poolen, behøver du ikke tage særlige hensyn med dine bøjler. Hvis du spiller en sport, hvor der er mulighed for kropskontakt, skal du dog bruge en mundvagt til at beskytte dine håndtag. At spille vandpolo eller vandvolleyball, for eksempel, ville være to tilfælde, hvor du ønsker at beskytte dine bøjler med en mundvagt.

Svømning med tilbageholdere

Efter at hegnene kommer ud, begynder mange mennesker at bære en holder. Tænderne vil fortsat bevæge sig rundt, og en holder hjælper med at holde tænderne i stillingen, hvor dine bøjler forlod dem. I modsætning til tandbøjler anbefaler ortodontister at du tager din holder ud inden svømning og før nogen anden kraftig fysisk aktivitet. Hvis du bærer en beholder under kraftig fysisk aktivitet, risikerer du at få det til at glide ud af munden.

Del:
Kommentarer